Staub Cocotte et Kalfsborst met citrusvruchten

staub pan

Ik heb op dit blog al eens vertelt hoe ik in aanraking kwam met het merk Staub. De aardige eigenaresse van de kookwinkel de Pittenkoning in Amsterdam liet mij haar nieuwste aankopen zien. Ik kende het merk niet en liet mij door haar uitgebreid informeren. Door haar enthousiasme nam ik contact op met de Firma Staub. Ik kreeg mooi beeldmateriaal, recepten en de catalogus van afgelopen jaar opgestuurd. De Kalfsborst met citrusvruchten vond ik helemaal passen bij de gietijzeren pan en het noppen-systeem van de deksel. Door het bekijken en  het lezen in de catalogus van Staub ben ik ook erg enthousiast geworden over dit merk, ze hebben er zeker een fan bij!

Staub

In 1974 wordt het bedrijf Staub opgericht door Francis Staub, in de regio de Elzas. Het symbool van de Elzas regio is de ooievaar en Francis verwerkt dat symbool in het logo van Staub.

Staub

De gietijzeren pannen van Staub hebben een unieke indentiteit. Met name de deksel. De deksel is in de vorm van een kom. Je kunt er ijsklontjes op plaatsen om het condensatieproces aan de binnenkant te versnellen. Aan de binnenkant van de deksel zitten noppen. Hierdoor wordt de inhoud van de pan continu besprenkeld met het vocht wat uit het voedsel komt. Een ingenieus systeem waardoor het aroma van het eten goed bewaard blijft.

staub

staub pan

Sinds 1998 werkt Staub samen met de beroemde  sterren chefkok Paul Bocuse. Er is ondertussen een heuse Paul Bocuse pan ontworpen en er zijn heerlijke recepten ontwikkeld speciaal voor en met de gietijzeren pannen van Staub.

Paul Bocuse

De kleuren van de gietijzeren Staubpannen zijn echt bijzonder, intens en erg mooi. Door een bijzondere techniek wordt een emaille verkregen met een unieke glans en een hele intense kleur.

Staub pan

Staub pan

Staub, een merk in opkomst in Nederland. Prachtig van kleur, goed van techniek en een grote collectie. Gewoon een mooi product van Franse bodem!

Beeldmateriaal: Staub France

Voor meer informatie over Staub: www.staub.fr
Staub pan
Kalfsborst met citrusvruchten

Ingrediënten (voor 4 personen): 4 stukken kalfsborst van ongeveer 250 g/stuk, 4 sjalotten, het hart van 1 witte selderij, 1limoen,  1 grapefruit, 1 sinaasappel, het wit van 4 preistengels, olijfolie, 2 takjes platte peterselie, 2 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm,  witte wijn, 20 cl zelfgemaakte groentebouillon (of 1 eetlepel gedroogde groentebouillon opgelost in 30 cl warm water) en zout en peper.

Maak de sjalotten en de selderij schoon en snij in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen, pompelmoes en sinaasappel en pers het sap eruit. Snij het wit van de prei in de lengte door en was deze. Snij de prei in stukken van ongeveer 6 cm. Verwarm de olie in een pan op een zacht vuurtje. Laat de stukken kalfsborst erin kleuren gedurende ongeveer 10 minuten. Breng beide kanten op smaak met zout en peper. Neem de kalfsborst uit de pan en hou warm. Bak de fijngesneden sjalotten en selderij, de prei en de kruiden gedurende 5 minuten in de pan en roer alles goed door elkaar. Giet de witte wijn en de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en verminder daarna het vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Leg de stukken kalfsborst op de groenten en bestrooi ze met de schillen van de citrusvruchten. Bewaar het vocht van de borststukken. Zet de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen gedurende 1 uur.

Doe het braadvocht van de kalfsborst en het sap van de citrusvruchten in een anders pan, breng aan de kook en reduceer tot de gewenste dikte.

Leg de borststukken met de saus op een bord en bestrooi met wat gesnipperde peterselie. Combineer dit gerecht met tagliatelle, brood of een verse salade. Bon Appétit!

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s