Van Franse bodem even Op Franse bodem

Bonne Maman
Van Franse bodem even Op Franse bodem

Ik ben weer terug van een heerlijk weekje in de Medoc. De plek waar ons Franse huis staat. Ondertussen heb ik mijn slippers weer verruilt voor dikke sokken en warme schoenen. Bij thuiskomst stond er een leuk pakketje op mij te wachten. De nieuwe confituren producten van Bonne Maman. Binnenkort daar een lekker blog over.

Een andere kijk

Wat ik nou zo leuk vind van mijn blog is dat ik naar sommige producten en Franse gebruiksvoorwerpen anders kijk als ik ze tegenkom zowel in Nederland als in Frankrijk. Niet alleen maar van “wat leuk” maar meer van “daar weet ik nu iets over”.

Zoals de producten van Bonne Maman: ooit begonnen als producent van walnoten.

bonne maman

Of de espadrilles, die ik tegen kwam in de supermarkt Super U, ooit het schoeisel van de arme schaapherders uit de Pyreneeën.

espadrille

En de cigales die ik hoorde achterin onze tuin, de mannetjes die de vrouwtjes aan het lokken zijn.

cigale

Of de Petanque ballen, die ooit van hout waren en werden beslagen met spijkers.

petanque

En de oude Solex die ik tegenkwam op de Vide Grenier van Saint Laurent, de bromfiets met het aandrijfwieltje op de voorband.

Solex

Of de Passage waar ik langs liep tijdens ons dagje Bordeaux, een smal winkelstraatje dat overkapt is en tenslotte de Laguiole messen collectie die in de etalage lag van de messenwinkel in Bordeaux waar ik een nieuw Opinelmes kocht.

passage

laguiole

Zo kan ik nog wel even door gaan in mijn enthousiasme. Nog leuker vind ik het, als mijn lezers en volgers, ook een beetje op die manier nu naar al die mooie Franse gebruiksvoorwerpen zijn gaan kijken als ze in het Franse land zijn. Dat jullie een beetje geïnspireerd zijn door  mijn blog. Ik hoop dat tenminste. En ik zou dat graag willen weten. Dus als dat zo is, laat hieronder dan je reactie achter. Alvast Merci bien!

Fotografie: @vanfransebodem | Mireille den Hartog

3 reacties

 1. Ja, je enthousiasme is aanstekelijk!
  ik lees je berichtjes met plezier.
  Het is interessant wat achtergrondinformatie te ontvangen bij die typisch Franse producten.
  Inderdaad kijk je er dan weer met een frisse blik tegenaan.
  Bedankt.

  met een hartelijke Bourgondische groet,

  Rob

  Like

  • Beste Rob,

   bedankt voor je mooie en leuke compliment. Dat is ook helemaal de bedoeling van dit blog. En het blijft, met dit soort opmerkingen, voor mij leuk om te bloggen.
   A.s. donderdag geef ik een lezing over mijn blog. Ook erg spannend.

   Met vriendelijke groet,
   Mireille den Hartog

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s