Bordeaux, mix van cultuur en culinair.

Bordeaux
Shoppen, cultuur en culinair.

De stad Bordeaux heeft in de laatste 10 jaar een metamorfose ondergaan. Zo kwam er het netwerk voor de nieuwe tramlijn, werden veel straten autoluw gemaakt en werd een groot gedeelte van het centrum opgeknapt en vooral schoongemaakt. Wij hebben dat allemaal mogen aanschouwen en ik kan zeggen, deze stad is de moeite waard om een bezoekje te brengen. Bordeaux heeft nog hele mooie ouden panden, wijken en straten. Vaak worden daar opnames gemaakt voor films.

IMG_2923

Wanneer wij in Carcans (Medoc, France) zijn moeten wij altijd een dagje naar Bordeaux (BDX). Even cultuur snuiven op allerlei gebied. Want je kunt in de stad Bordeaux alle kanten op. Zo kun je er heerlijk shoppen in de langste winkelboulevard van Europa, de vele leuke kleine straatjes daaromheen en de Gouden driehoek. De chique straten van Bordeaux. Hier vind je speciaal zaken en winkels als Longchamps. Tijdens dat shoppen krijg je honger en die kan op allerlei manieren in Bordeaux gestild worden. Van klassiek Frans tot aan iets exotisch. Je kunt voor nog geen 20 euro per persoon een zalig driegangen menu nuttigen, het menu midi. Menig bordelaise, zoals de bordeauxenaren genoemd worden, doen dat dan ook veelvuldig. Tijdens zo’n lunch zie je kantoorpersoneel, winkelbedienden en shoppers gemoedelijk naast elkaar op terras of in een eetgelegenheid een zalige lunch verorberen.

foto kopie 7

Op zondag is er op de kade (quai des Chartrons) langs de Garonne een geweldige markt. Je kunt er je inkopen doen voor de zondagslunch maar er zijn ook kraampjes waar je allerlei hapjes kunt kopen. Vervolgens kun je deze nuttigen aan de tafeltjes en stoeltjes die tussen de kramen opgesteld staan.

Bijna dagelijks, maar vooral op zondag, is ook erg gezellig de overdekte markt marché des Capucins. Ook hier kun je tussen de stalletjes onder andere zalige verse vis verorberen.

IMG_2121

Naast al dat culinaire en shoppen heeft Bordeaux ook veel te bieden op cultureel gebied. Er staan prachtige oude gebouwen, monumenten en kerken en er zijn vele musea. Op zondag is er op het plein bij Basilique St Michel regelmatig een fantastische rommelmarkt. Rondom dat plein zijn er vele leuke kleine brocante winkeltjes. Deze vind je ook in de wijk Chartons.

IMG_2933

Parkeer je auto niet in het centrum maar op een P+R parkeerplaats en betaal voor de hele dag maar 3,50 euro. Ga met de ultra moderne tram de stad in. Koop of haal een goede kaart bij het Maison du Tourisme en beleef een geweldige tijd in deze mooie stad.

foto kopie 2

Bordeaux is ook bij uitstek de stad van de vele wijnwinkels, wijnbarretjes en het Maison du vin. Mijn nieuwe ontdekking in deze stad is de wijnwinkel Vin du Stars. Een wijnwinkel waar alle wijnen te koop zijn van celebs die een wijngaard (domaine) hebben zoals onder andere Gerard Derpardieu en Brad Pitt. http://www.vindustars.com

foto

 

Fotografie: @vanfransebodem | Mireille den Hartog

14 reacties

 1. Ik ben een aantal jaren geleden in Bordeaux geweest en was een beetje vergeten hoe mooi die stad is. Dankzij jouw ” van Franse bodem” weet ik het allemaal weer. Helaas stond ik in een parkeergarage in het centrum, maar omdat die in een spiraalvorm ondergronds ging, was zelfs die garage een belevenis. We bleven rondjes rijden!

  Like

  • Hallo Mirjam,

   ik ken hem, die garage. Midden in de stad. Maar prijzig. Daarom parkeren wij op een P+R buiten het centrum, voor maar 3,50 euro en gaan we met de tram het centrum in. Ook leuk om dat mee te maken.
   Nog bedankt voor je reactie.

   Groetjes Mireille

   Like

 2. Leuk verslag om te lezen een groot deel van de wijnen die worden aangeboden bij Vin du Stars zijn ook online te bestellen via Honeyburst Wines. Tip voor de échte liefhebber.

  Like

 3. Ja….. Later op de dag regende het wel heel erg! Maar de stad heeft ons wel overtuigd van alle schoonheid! Vooral de lunch bij Utopia!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s