De Franse Dagen op Kasteel Amerongen!

Franse dagen

Vorig weekend waren de Franse Dagen. Deze vonden plaatst op een prachtige lokatie en wel Kasteel Amerongen in Amerongen. Geweldige plek waardoor er al een fantastische sfeer was. Daarnaast was het stralend weer dus dat stukje van de Franse sferen was al aanwezig.

Franse dagen

Het programma van beide dagen was gevarieerd en bestond uit lezingen, seminars en optredens van artiesten die franse liedjes ten gehore brachten. Verder waren er veel stalletjes van makelaars die huisjes aanboden en veel eigenaren van gites, hotels of andere verhuur gelegenheden die hun stulpje onder de aandacht probeerde te brengen.

Voor de echte franse sfeer moet je toch echt in Frankrijk zijn ondanks de geweldige champagne stand Brouzje waar ik de kaartjes van had gekregen. Ik miste onder andere wat leuke stalletjes met bijvoorbeeld brocante, rieten manden en Provencaalse stoffen.

Franse dagen

Wij zelf kwamen op zondag en als eerste gingen we meteen naar de lezing van Otto Aerden over zijn boekje “Altijd buiten eten”. Dit boekje heb ik al een tijdje in mijn bezit en ook gelezen. Er staan voor mij als huisbezitter in Frankrijk erg veel herkenbare onderwerpen in. Leuk om de auteur in het echt te ontmoeten en zijn bevlogenheid te zien.

Franse dagen

We nuttigde een heerlijk brioche broodje met eenderillettes en ik ontmoette Karen-Rolf van Le Mayne de Boulède, die ik eigenlijk alleen via Facebook kende. Zij hebben een heel mooi stekje in de Lot.

Franse dagen

Bij het standje van het Frankrijk huis vond ik een erg leuke app. Namelijk de J’aimsterdam, ontdek de Franse kant van Amsterdam app. Hier schrijf ik binnenkort een blogartikel over. De app voert je langs “Franse” plekken in Amsterdam. Echt heel erg leuk. Maar daarover dus rapidement meer!

J'aimsterdam

 

 

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s