De nieuwe smaken van Bonne Maman

Bonne Maman

Hoe leuk is het als je terug komt uit het Franse land van een weekje vakantie en er staat een klein pakketje op je te wachten. Daarin vier potjes met jam en nog van Bonne Maman ook. Heerlijk. Net op vakantie tijdens het ontbijt, voor op de croissants, de zalige aardbeien jam van Bonne Maman genuttigd en potje helemaal leeg gegeten.

Wat ons meteen opviel, de kids waren ook zeer nieuwsgierig, was dat de potjes een andere kleur deksel hadden dan rood. Deze waren namelijk roze-rood. Toen we op het etiket keken vonden we meteen de verklaring voor die andere kleur deksel, namelijk twee fruitsoorten per smaak. Er zijn drie nieuwe smaken aan het Nederlandse assortiment van Bonne Maman toegevoegd sinds mei van dit jaar. De jam is te koop bij de AH.

Bonne Maman
De Bosbessen en Cassis.

De kleur van deze jam is prachtig paars rood en deze jam ruikt heerlijk. De smaak is zoetig maar niet overheersend. Intens van smaak, je proeft echt met name de bosbessen. Er zitten ook hele bosbessen en cassis bessen in. Deze jam is wat vloeibaarder dan de andere twee en daardoor goed te gebruiken door yoghurt en kwark.

Bonne Maman

De Aardbeien en Bosaardbeien.

Dit was de eerste smaak die we probeerde om het vakantie gevoel en sfeer nog een beetje erin te houden, de aardbeien met bosaardbeien. Wat mij meteen opviel was de intense smaak, je proeft echt aardbei en de jam is minder zoet. In de jam zitten nog wel steeds hele aardbeien. Maar deze nieuwe smaak is echt voortreffelijk vooral op een beschuitje.

Bonne Maman

De Abrikozen met Frambozen.

Deze combinatie vonden wij erg apart maar reuze lekker. Je zou het zelf niet bedenken als je jam gaat maken om deze twee fruitsoorten door elkaar te mengen. Ook deze smaak is intenser en minder zoet. Ik moet wel zeggen dat de abrikozen wat overheersen. Je ziet wel de pitjes van de frambozen maar proeft ze minder.

Bonne Maman

De kleur roze-rood van de deksel is gekozen voor het opvallen in het schap en weet je als consument ook dat het gaat om een jam met twee fruitsoorten. De rode deksel zijn de standaard smaken zoals aardbei, framboos en abrikoos. En de jams met de paars-blauwe deksel zijn de intense smaken, meer fruit en minder suiker. Helaas is het assortiment in Nederland nog beperkt maar gaat hoop ik uitbreiden.

De potjes jam zijn helaas bijna allemaal leeg maar we hebben genoten. Bedankt Bonne Maman! Als er nog meer nieuwe smaken komen dan zijn wij zeker weer bereid om te proeven.

Bonne Maman

Bonne Maman Nederland heeft helaas geen website maar je kunt kijken op http://www.bonnemaman.fr, zie je meteen alle producten van Bonne Maman. Er is een klein boekje met recepten van Bonne Maman. Ik heb hem in het frans gekocht bij FNAC maar het is er ook in het Nederlands.

IMG_0156

Ook al zo’n nieuwe smaak geproefd en wat vond je er van?
Laat hieronder je reactie achter.

Deze recepten vond ik wel leuk, het Franse met het Hollandse combineren. Bon Appétit!

Bonne Maman

 

Fotografie: @vanfransebodem | Mireille den Hartog

Recept Bonne Maman: http://www.ckmp.nl (Seasons oktober 2011)

10 comments

 1. Hallo Mireille,
  Ik had eerder het gevoel, en nu ook weer, dat dit een soort verkapte reclame is van Bonne Maman, verborgen in een blog…. Hoop dat ze ervoor betalen….

  Danielle

  Like

 2. Bonjour Mireille,

  Ma confiture préférée de Bonne Maman, c’est la confiture aux figues. Par contre on ne trouve pas la même en France qu’aux Pays-Bas.
  Je pense que la confiture aux abricots/framboises doit être très bonne.

  Like

 3. Helaas heeft ook bij Bon Maman de smaakvervlakking toegeslagen: de pittige confiture de cassis is uit het assortiment verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor de flauwe variant waarin de smaak is afgevlakt door de overheersende bosbessensmaak. Jammer!

  Like

 4. Ik ook, die cassisjam is zo lekker! Toen onze zoon een paar maanden geleden in Engeland stage liep, kon hij het daar zo kopen in de plaatselijke supermarkt. Hij heeft gelijk een potje voor mij meegenomen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s