Tour de France 2014 et Rouille

Tour de France
Tour de France

Vandaag begint hij, de Tour de France. Deze keer starten ze in Engeland. Drie dagen “touren” ze door dit land alvorens ze voet op Franse bodem zetten. Eenmaal in La France starten ze in Le Touquet Paris Plage.

IMG_2480

Ooit in een grijs verleden ben ik daar geweest om vooral Soupe de Poissons te eten. Wat een zaligheid, veel verse vis, kreeft en grote garnalen zaten er in. Voor herhaling vatbaar zou je zeggen, helaas is het er nooit meer van gekomen maar toen ik hoorde dat de Tour de France Le Touquet zou aan doen moest ik toch weer even denken aan die vissoep maar vooral ook aan het dorpje Le Touquet. Bij die Soupe de poissons hoort rouille. Van dit lekkere sausje daarom een receptje. Omdat het zo lekker is. Bon appétit!

IMG_2487

 

IMG_2484

 Le Touquet Paris Plage

Le Touquet Paris Plage is een badplaats aan het kanaal in het departement Pas-de-Calais in het noorden van Frankrijk. Het is echt een uitvalbasis voor en van de gegoede Parijzenaar, vandaar de naam Le Touquet Paris Plage. Je kunt er geweldig paardrijden, golfen en tennissen. De architectuur van de huizen in Le Touquet hebben veel Engelse invloeden en in het centrum zitten veel dure winkels.

Le Touquet

Om de Tour de France alvast aan te kondigen hangen deze posters in Le Touquet. Op de poster een caddy, het symbool, sinds 1925, van Le Touquet. Gemaakt door Edouard Courchinioux, een reclame illustrator uit Parijs. Nu vind je de afbeelding van de caddy terug op polo’s, shirt’s en zoals hieronder op de strandhuisjes van Le Touquet.

Le Touquet

Wat ik niet wist maar nu wel, is dat het allereerste casino van Frankrijk in Le Touquet geopend werd in 1927. Ja, daar waar geld is, kan er gegokt worden.

Doe een gokje,  wie gaat dit jaar de Tour de France winnen?

 

Rouille

Dit pittige sausje is één van de bestanddelen van de soupe de poissons net als geraspte Emmentaler. Je kunt eindeloos variëren met dit sausje, beetje creatief mee experimenteren mag.

5 tenen knoflook, 1 rode spaanse peper, 2 rode paprika’s, safraandraadjes, zout, 1 aardappel, olijfolie.

Bak de rode paprika’s in de oven totdat het vel zwarte blaren vertoont, verwijder vervolgens het vel en de zaden. Snij de paprika’s klein. Doe ze samen met de knoflook, spaanse peper, saffraan en wat zout in een keukenmachine en maal het fijn. Doe dit mengsel in een kom en doe daarbij de aardappel en meng goed door elkaar. Nu voeg je druppelsgewijs de olijolie erbij tot de saus de gewenste dikte heeft. Bon appétit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s