Franse kaskraker Bon Dieu

foto 1Bon Dieu

Altijd leuk iets winnen.En dat deed ik vorige week, kaartjes voor de in Franrkijk immens populaire film, Bon Dieu. Ik toog samen met mijn zoon naar Utrecht. Daar draait de film in het Louis Hartlooper Complex. We zaten in een klein zaaltje maar het zat stampvol. Druk dus, toch ook een beetje populair in Holland?

Utrecht

Vanaf het begin van de film, werkten de uitdrukkingen op het gezicht van de persoon die de vader rol speelde, op mijn lachspieren. Ook zijn acties en opmerkingen waren zeer lachwekkend. Het verhaal gaat over een welgesteld echtpaar, in het bezit van een prachtig landhuis aan de Loire, katholiek en ze hebben vier prachtige dochters. De oudste drie trouwen ieder met een niet katholieke jongen. Ze trouwen respectievelijk met een jood, moslim en chinees. Dat feit geeft al spanningen bij de ouders van de dochters. Alle hoop is nu gevestigd op de jongste dochter. Gaat zij trouwen met een katholiek? Het antwoord is ja maar hoe dat verder afloopt moet je zelf maar gaan bekijken in de bioscoop. Het is een zeer leuke en lachwekkende film, zeker de moeit waard. Maar of hij in Nederland net zo populair wordt als de Franse film Intouchables is maar de vraag.

Ik wil het Intstitut Francais te Amsterdam nog bedanken voor het winnen van de kaartjes. Ik had deze film niet willen missen.

Bon Dieu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

van Franse bodem

Franse producten, Franse hotspots in Nederland

Brocanterie de Witte Raaf

Brocante • B&B • Atelier

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

%d bloggers liken dit: