Trois jours à Paris

Paris-Plage

Parijs, de lichtstad van Frankrijk. Altijd geweldig om daar te zijn al is het maar voor even. De meeste toeristische trekpleisters zijn al wel bezocht en dus gaan we op zoek naar andere leuke plekken. Maar sinds december 2013 ben ik in het “bezit” van dit prachtige blog en wordt een bezoekje Parijs een beetje “werk”. Ik ga dit keer op zoek naar de gebruiksvoorwerpen waar ik al een blog over geschreven heb of waar ik er nog één over wil gaan schrijven. Een soort inspiratie-tripje dus. Eigenlijk zit de hele stad vol met inspiratiebronnen.

RepettoRepetto

Één van de dingen om te bezoeken, om die eens met eigen ogen te zien, die op mijn lijstje staat is Repetto, de winkel van de ballerina schoen die beroemd werd door Brigitte Bardot. Een prachtige winkel gelegen aan de Rue de la Paix. Een ontzettend mooie etalage en in de winkel alle  ballerina schoenen op kleur. De wand is bedekt met de orginele ballerina-schoenen om op te dansen. Een dansje waard deze winkel!

foto 2 kopie 2

foto 3 kopie 2

Galeries Lafayette

We lopen een stuk noordelijker en komen bij Galeries Lafayette. Daar moet je gewoon even naar binnen, gewoon om te kijken want hier zijn alle dure en grote modemerken aanwezig. Op dit moment is er werk te zien van de Franse kunstenaar Philippe Ramette, onder andere deze luchtballon.

foto 1

Palais Royal

We gaan richting het Louvre en gaan naar Palais Royal. Een “passage” met hele aparte en zeer leuke winkels. Zo zit er een vintage merkkleding winkel met veel Chanel en kun je er alle soorten en maten insignes kopen bij Bacqueville.

Palais Royal

Paris-Plages

Om wat uit te rusten en de dag relaxed af te sluiten lopen we langs de Seine. Bij het Hotel de Ville stappen we daar op Paris-Plages. Het strand van Parijs, wat inmiddels een fenomeen is geworden en al dertien jaar elke zomer terugkeert. De firma Lafarge levert het zand en het bedrijf Fermob levert onder andere de vele terrasstoeltjes. Je kunt er zitten, liggen, eten, drinken en zelfs zwemmen want er is ook een zwembad aangelegd. Dit jaar zijn er vele waterspellen voor kinderen op de Seine en is er een heuse kunstwand uit het Louvre te bewonderen. Meer info: http://quefaire.paris.fr/articles/106

Paris-Plage

Het blijft een bijzonder leuke stad en eentje om eigenlijk elk jaar even een paar dagen naar toe te gaan voor de inspiratie op vele vlakken. Wie weet volgend jaar weer een blog over Paris!

Een paar leuke sites over Parijs en waar je veel informatie kunt vinden zijn: http://www.paris.fr (frans), http://www.parijsalacarte.nl (een site voor beginners en gevorderden) en http://www.outinparis.blogspot.nl (aparte tips voor de Parijs ganger)

 

3 reacties

 1. Hoi! Ik volg je blog nu een tijdje en ik -als francofiel- vind het een feest om je posts te lezen! En wat heerlijk om zo door Parijs te struinen! Kijk uit naar je volgende blogposts! Groet!

  Like

  • Bonjour Darina,
   Dank je voor je leuke reactie. Er komen nog meer leuke blogs aan binnenkort over Les Tropeziennes, Grace Kelly en SephorA. Dus voorlopig nog genoeg te bloggen en vooral te lezen. Leuk dat je mij volgt en blijft volgen.
   Groetjes Mireille

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s