Stijlicoon Prinses Grace Kelly

Grace Kelly
 Grace Kelly, prinses & stijlicoon

Een paar weken geleden heb ik de tentoonstelling Grace Kelly, prinses en stijlicoon bezocht op Paleis Het Loo te Apeldoorn. Een tentoonstelling die al eerder in onder andere Parijs en Moskou was te zien, geeft een heel mooi overzicht van vooral het gegeven dat Grace Kelly een stijlicoon was en nog steeds is. Wat mij met name aansprak waren de verbanden die ik kon leggen met mijn blog.

Twingo

Renault Floride

Zo stond bij binnenkomst bij Paleis Het Loo de nieuwe Twingo van Renault opgesteld. De link met Grace Kelly en Renault begreep ik toen ik binnen in de tentoonstelling was. Daar stond een prachtig mooi borneogroene  Renault Floride opgesteld. De auto werd in de jaren ’50 geproduceerd en Grace Kelly kreeg één van de eerste exemplaren. Natuurlijk een mooie reclamestunt. Degene die echt commercieel werd ingezet voor deze prachtige bolide was Brigitte Bardot. De naam Floride verwijst naar de staat Florida in Amerika en de Floride is lange tijd de duurste telg geweest uit de Renault familie. De link Renault-Grace Kelly is duidelijk, Renault is dan ook de hoofdsponsor van deze tentoonstelling.

floridephoto: Menno Mulder photography

De Kelly Bag van Hermés

De tas ontworpen door Hermés, die later genoemd werd naar Grace Kelly. Een tas die eigenlijk ontwikkeld was als zadeltas groeide uit tot een mode accessoire die nu niet meer weg te denken is. Om haar zwangerschap in de jaren ’50 te verbergen droeg Grace Kelly deze, wat groot uitgevallen handtas, voor haar buik. Omdat ze veelvuldig deze tas bij haar had werd de tas al snel de Kelly Bag genoemd.

Grace Kelly

 

Jurken van Chanel, Dior en Yves Saint Laurent

Grace Kelly was een graag geziene klant en gast bij de grote modehuizen in Parijs. Zo liet ze regelmatig jurken en andere haute couture vervaardigen bij onder anderen Chanel, Dior en Yves Saint Laurent. Van de laatste droeg zij het ontwerp van het Mondriaanjurkje uit 1965, geïnspireerd op de schilderijen van Piet Mondriaan, wat in die tijd erg vooruitstrevend was voor een prinses van haar kaliber.

photo: Menno Mulder photography

Cartier

Menig juweel, ring, ketting, horloge en diadeem werd vervaardigd door onder andere door juwelier Cartier en gedragen door Grace Kelly. Rond 1900 werd Cartier opgericht door Louis Cartier, een goudsmid die in 1904 het eerste echt werkende polshorloge uitvond.

photo: Menno Mulder photography

 

De tentoonstelling is zeker de moeite waard om te gaan bezichtigen, ook als je geen blog bezit zoals ik. Het geeft een mooi tijdsbeeld weer en je stapt even in de wereld van het stijlicoon, Grace Kelly. De tentoonstelling is nog tot en met 26 oktober te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s