Evian water(fles)

Afgelopen zomer kwam ik onder andere in Parijs maar ook in Lacanau (Medoc) lieftallige dames tegen met een karretje, een soort klein ijskastje op wielen met daarin kleine flesjes water van Evian. Met dat warme weer was dat natuurlijk even heerlijk zo’n koude plens water. Het flesje is niet groot maar ziet er wel prachtig uit met het logo van Evian er in gepreegd. In het logo zijn drie bergtoppen verwerkt die refereren naar de plek waar het water van Evian vandaan komt. Evian bronwater komt uit de plaats Evian-les-Bains en ligt aan de zuid kant van het meer van Genève, in de Franse Alpen.

evian

De populariteit van Evian begon in 1789. Een markies was op bezoek bij zijn vriend in Evian-les-Bains, die een bron op zijn landgoed had. De markies had namelijk nier- en leverproblemen en hij geloofde dat zijn gezondheid verbeterde wanneer hij het bronwater dronk. Dit gegeven pikte de lokale (huis)artsen op en zij schreven het bronwater voor. Evian-les-Bains groeide uit tot een kuuroord met therminale baden voor de rich en famous. Vanaf 1826 wordt het bronwater commercieel gebotteld.

evian

In 2007 kwam Evian met een waterfles ontworpen door de ontwerper Christian Lacroix en vanaf die tijd nodigt Evian ieder jaar een beroemde fashion designer uit om een waterfles te ontwerpen. Het zijn ondertussen designbottles geworden die massaal verzameld worden, een echt collectors item dus. Ook ik zei de gek heb een aantal van die flessen. Ik gebruik ze nog steeds als waterfles voor op de tuintafel.

evian

In 2008 viel de beurt aan Jean Paul Gaultier om zo’n designbottle te ontwerpen. Een prachtige fles met een patroon van ijskristallen. De oversized letters van Evian en zijn naam geven het weer iets grafisch.

evian

De Evian design waterbottle voor 2015 is ook al ontworpen. Dit keer door Kenzo. De ontwerpers van Kenzo hebben zich laten inspireren door het surrealistische  werk van de regisseur David Lunch. De fles heeft blauwe zigzagstrepen met daardoorheen een gele zigzagstreep, deze geven een vergrootglaseffect als de fles gevuld is. De rode dop en rode letter zijn mooie accenten.

Ik vind het een zeer mooie grafische fles geworden. Daarnaast vind ik dat de speelse puntige lijnen refereren naar de bergtoppen uit het logo van Evian. Op die manier komen het water Evian en Kenzo samen. Maar ja, dat is mijn idee. Deze fles vind ik ook weer een toppertje en zal daarom aankomende zomer mijn eettafel in de tuin feestelijk opsieren.

evian

evi

6 reacties

 1. Moi aussi je fait la collection des bouteilles d’Evian ! Je ne savais pas comment elle sera la bouteille de 2015. Grâce à toi, je le sais !
  J’aime beaucoup ton “nouveau blog” ! Bravo !!

  Like

 2. heb de waterfles bekeken en ziet er mooi en chic uit maar ik heb ook een andere vraag:
  ik heb een aantal jaar gekeden een koelzakje waar een flesje inpst gekregen bij een actie , deze is na goed gebruik aan vervanging toe maar deze kan ik nergens vinden,,
  zouer een mogelijkheid zijn dat er nog iets van te vinden is,,er zit een zilveren ring bovenaan met de naam.. Hans Ubbink.. hoop dat er wat aan te doen is..bijvoorbaat dank met vriendelijke groet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s