Mini kookboekjes

van Franse bodem

Al een aantal jaren heb ik het leuke kleine Bonne Maman receptenboekje in mijn bezit. Gekocht in Bordeaux bij de FNAC. De FNAC is een boek-, cd-, dvd- en elektronicawinkel in één van Franse bodem. Op een leuk rond draairek staan daar de kleine receptenboekjes met bekende merken zoals Bonne Maman, Haribo, M&M’s, LU koekjes en Nutella te lonken naar een nieuwe eigenaar. De boekjes bevatten 30 recepten en zijn allemaal vrij makkelijk te maken. De boekjes zijn in het Frans en worden uitgegeven door Marabout. Nog meer leuke Franse kookboeken vind je op hun site: http://www.marabout-cote-cuisine.com

van Franse bodem

Een aantal van deze boekjes zijn er nu ook in het Nederlands en zijn uitgegeven door van Halewyck in België, www.vanhalewyck.be en nog leuker ze zijn nu te koop bij de Xenos. Voor de prijs hoef je het niet te laten, 2 euro! Dat is ongeveer de helft van wat ik er in La Douce France voor heb betaald. De keus is niet zo heel erg groot en de hoeveelheid viel ook een beetje tegen dus ik denk dat wanneer je zo’n boekje wilt bemachtigen je er snel bij moet zijn. Het boekje van Bonne Maman is in combinatie met een lekker potje jam van datzelfde merk een leuk cadeautje. Zeker nu de sint en kerst tijd er weer aankomt. Rennen dus et bon appétit!

Van Franse bodem

Nog bedankt Yvonne de Koning voor de tip!

Fotografie: @vanfransebodem

3 reacties op “Mini kookboekjes”

  1. Sylvia Avatar

    Gelijk gaan halen, ze zijn superleuk en lekker! En sluiten mooi aan bij de kleuren van Formilangue! Heb La vache qui rit, de Bonne Maman en de Lu

    Like

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Hoi Sylvia,

      bedankt voor je reactie. En wat goed dat je er nog een aantal hebt weten te scoren. Bij sommige winkels waren ze al uitverkocht. Weet niet of dat nou gekomen is door mijn blogartikel. (hahaha)

      Like

      1. Sylvia Avatar

        Vast en zeker!

        Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken