Pierre Cardin museum Parijs

Ooit kocht ik eens, gewoon in een Franse supermarkt, een flesje Eau de Parfum van Pierre Cardin. Pierre Cardin, een Franse modeontwerper die geboren is in Italië en op tweejarige leeftijd naar La Douce France kwam. Iemand met een geheel eigen stijl waar je van moet houden.

Pierre Cardin

Hij creëert mode voor morgen en is zeker geen klassieke ontwerper. Gisteren heeft hij, op 92-jarige leeftijd, zijn eigen museum geopend in Parijs aan de 5 rue St-Merri. Er zijn meer dan 200 modellen te zien uit zijn haute-couture collectie. Daarnaast ook sieraden, accessoires en andere voorwerpen die hij heeft ontworpen.

musée Pierre Cardin

Hij begon als leerling bij Dior en in 1953 creëerde hij zijn eerste eigen collectie. Een aparte man, die onder andere voor “the Beatles” pakken ontwierp. Ook is hij eigenaar van het Parijse restaurant Maxim’s dat gevestigd is aan de Rue Royale en beroemd is om zijn art déco interieur. Een typische, eigenzinnige man die eigenzinnige ontwerpen maakte, zijn eigen zwaard ontwierp en nu dus al zijn werk bij elkaar gebracht heeft in een museum.

Pierre Cardin

pierre-cardin-logo-2012-500x143

Musée Pierre Cardin | 5, rue St-Merri | 75004 Paris

Meer informatie op: www.pierrecardin.com

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s