Brood & brocante in Amersfoort

Le Perron

Volgens mij een redelijk uniek concept in Amersfoort. Een winkel waar je zowel brood kunt kopen als brocante. Dat kan bij Meubels met een verhaal en Le Perron in Amersfoort. Twee winkels in één. Een soort shop in ’n shop. Terwijl je rondneust tussen de brocante ruik je de geur van vers gebakken brood.

Le Perron

Het ontstaan

Na een aantal jaren een loods in Bussum te hebben gehad met Meubels met een verhaal besloten Monique Hein en haar man een winkel te beginnen op de Kamp nr. 42 in Amersfoort. Tijdens een lunchpauze liep Monique langs het pand, tuurde naar binnen en was meteen verkocht. Hier wilde ze iets mee. Zo gezegd zo gedaan en sinds augustus van dit jaar is de winkel een feit.

Le Perron

Naast de brocante en nieuwe spullen die ze verkopen, ze zijn namelijk ook dealer van Lifestyle, wilde ze er nog iets bij. Wat ze graag wilde was het gegeven, wat je in La Douce France vaak tegenkomt, dat je in een winkel iets kunt eten en drinken, maar ook de waren die je ziet kunt kopen. Op een bepaald moment reed de man van Monique achter een auto van boulangerie Le Perron.

Le perronZe namen contact op met Le Perron en de deal op franchise-basis werd gesloten. En zo kan het dus dat je een broodje en kop koffie To Go kunt halen bij Le Perron en een mooie oude kast uit Frankrijk bij Meubels met een verhaal kunt kopen. Ook verkopen ze veel spullen van het bekende merk Jeanne d’ Arc. Wat Monique vooral wil laten zien is dat je oude spullen heel goed kunt combineren met nieuwe.

Le Perron

Le Perron

Tijdens mijn bezoek krijg ik de nodige informatie over de broden van Le Perron. Deze worden vers aangevoerd en afgebakken in de winkel. Het topstuk uit het assortiment is de Tradition Francaise. Een ronde bol met een krokante korst maar die zacht van binnen blijft doordat de klep van de oven de laatste drie minuten wordt opengezet.

Le Perron

Al het brood is te bestellen, afgebakken of niet en gaat in een leuke broodzak met op de achterkant allerlei goede bewaartips. Het brood is allemaal puur natuur met een Frans karakter. Ze hebben bijvoorbeeld ook verse croissants en flutes.

Le Perron

Op www.leperron.nl vind je meer informatie. Ook staan daar de markten op waarop je Le Perron tegen kunt komen. Op de markt zijn ze ooit eens begonnen en wel op de biologische markt op de Noordermarkt te Amsterdam. De foto op de broodzak is een oude foto van de Noordermarkt en vormt samen met het logo van Le Perron de uitstraling van de winkels en marktkramen. Bon appétit!

Meubels met een verhaal & Le Perron | Kamp 42 | 3811 AS Amersfoort | 06 409 920 56

www.meubelsmeteenverhaal.nl | www.leperron.nl

11 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s