Brood & brocante in Amersfoort

Le Perron

Volgens mij een redelijk uniek concept in Amersfoort. Een winkel waar je zowel brood kunt kopen als brocante. Dat kan bij Meubels met een verhaal en Le Perron in Amersfoort. Twee winkels in één. Een soort shop in ’n shop. Terwijl je rondneust tussen de brocante ruik je de geur van vers gebakken brood.

Le Perron

Het ontstaan

Na een aantal jaren een loods in Bussum te hebben gehad met Meubels met een verhaal besloten Monique Hein en haar man een winkel te beginnen op de Kamp nr. 42 in Amersfoort. Tijdens een lunchpauze liep Monique langs het pand, tuurde naar binnen en was meteen verkocht. Hier wilde ze iets mee. Zo gezegd zo gedaan en sinds augustus van dit jaar is de winkel een feit.

Le Perron

Naast de brocante en nieuwe spullen die ze verkopen, ze zijn namelijk ook dealer van Lifestyle, wilde ze er nog iets bij. Wat ze graag wilde was het gegeven, wat je in La Douce France vaak tegenkomt, dat je in een winkel iets kunt eten en drinken, maar ook de waren die je ziet kunt kopen. Op een bepaald moment reed de man van Monique achter een auto van boulangerie Le Perron.

Le perronZe namen contact op met Le Perron en de deal op franchise-basis werd gesloten. En zo kan het dus dat je een broodje en kop koffie To Go kunt halen bij Le Perron en een mooie oude kast uit Frankrijk bij Meubels met een verhaal kunt kopen. Ook verkopen ze veel spullen van het bekende merk Jeanne d’ Arc. Wat Monique vooral wil laten zien is dat je oude spullen heel goed kunt combineren met nieuwe.

Le Perron

Le Perron

Tijdens mijn bezoek krijg ik de nodige informatie over de broden van Le Perron. Deze worden vers aangevoerd en afgebakken in de winkel. Het topstuk uit het assortiment is de Tradition Francaise. Een ronde bol met een krokante korst maar die zacht van binnen blijft doordat de klep van de oven de laatste drie minuten wordt opengezet.

Le Perron

Al het brood is te bestellen, afgebakken of niet en gaat in een leuke broodzak met op de achterkant allerlei goede bewaartips. Het brood is allemaal puur natuur met een Frans karakter. Ze hebben bijvoorbeeld ook verse croissants en flutes.

Le Perron

Op www.leperron.nl vind je meer informatie. Ook staan daar de markten op waarop je Le Perron tegen kunt komen. Op de markt zijn ze ooit eens begonnen en wel op de biologische markt op de Noordermarkt te Amsterdam. De foto op de broodzak is een oude foto van de Noordermarkt en vormt samen met het logo van Le Perron de uitstraling van de winkels en marktkramen. Bon appétit!

Meubels met een verhaal & Le Perron | Kamp 42 | 3811 AS Amersfoort | 06 409 920 56

www.meubelsmeteenverhaal.nl | www.leperron.nl

11 reacties op “Brood & brocante in Amersfoort”

  1. Darina Avatar

    Wat een leuk concept! Als ik een keer naar Amersfoort ga, zal ik de winkel zeker bezoeken!

    Like

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Zeker doen. Beetje rondneuzen en gelijk een lekker brood meenemen. En deze zijn zalig vooral de rozijnen noten slof is subliem.

      Bedankt voor je reactie Darina.
      Groetjes Mireille

      Like

  2. Geertje Kok-du Crocq Avatar
    Geertje Kok-du Crocq

    Wauw! Wat een leuk idee! Ik kom zeker een keertje kijken! Veel succes!

    Like

    1. Mireille den Hartog Avatar

      is zeker een leuk en goed idee. Sommige ontstaan zoals hier.

      Bedankt voor je reactie Geertje
      Groetjes Mireille

      Like

  3. Joyce Avatar
    Joyce

    Cappuccino is met dubbel c, zelfs in Frankrijk!

    Like

    1. Mireille den Hartog Avatar
  4. Eva Avatar

    Very nice place ! I like your photos !

    Like

  5. Hortensia’s & brocante in Soest | Van Franse bodem Avatar

    […] aantal weken geleden schreef en publiceerde ik het artikel Brood & brocante in Amersfoort. Een uniek concept, namelijk de verkoop van brood en brocante in één winkel. Daar kreeg ik erg […]

    Like

  6. Hortensia’s en Brocante Soest | Beleef Frankrijk Avatar

    […] aantal weken geleden schreef en publiceerde ik het artikel Brood & brocante in Amersfoort. Een uniek concept, namelijk de verkoop van brood en brocante in één winkel. Daar kreeg ik erg […]

    Like

  7. Top 10 Franse sinterklaas- en kerstcadeaus! | Van Franse bodem Avatar

    […] Meubels met een verhaal in Amersfoort scoor je een leuk ‘stukje’ brocante. Ook kan je daar terecht voor […]

    Like

  8. Van Franse bodem bezoekt Markthal Rotterdam Avatar

    […] zit er in de Markthal dus Monsieur Saucisson, een filiaal van Le Perron voor het echte Franse stokbrood, kan je crêpes eten met Nutella en koop je macarons bij de […]

    Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken