Ideeën opdoen voor een “Frans” kerstdiner.

 

tast of christmas

Ondanks dat de Sint en zijn Pieten nog in het land zijn en pakjesavond nog moet komen, zijn velen van ons al stiekem bezig met de kerst en misschien al wel met het kerstdiner. Om tips en ideeën op te doen en een goede wijnkeuze te kunnen maken is er van 12 t/m 14 december in de Jaarbeurs te Utrecht de ‘Taste of Christmas‘. Na het succes van het culinaire festival ‘Taste of Amsterdam’, dat iedere zomer tienduizenden ‘foodies’ naar het Amsterdamse Amstelpark trekt, is het nu de beurt aan de allereerste Nederlandse Taste-wintereditie oftewel de ‘Tast of Christmas’.

Deze beurs staat geheel in het teken van het ultieme kerstdiner. En wat helemaal leuk is, en daarom deze aankondiging op dit blog, er is een Frankrijkpaviljoen aanwezig. Daarnaast kan je masterclasses volgen op het gebied van de Bordeaux wijnen.

tast of christmas

Het Frankrijkpaviljoen biedt je de gelegenheid om in contact te komen met diverse lekkernijen die Frankrijk te bieden heeft, zoals de overheerlijke crêpes Bretonne, de Franse kazen, ambachtelijke saussicons en de confit de canard. Daarnaast zijn er toastjes te proeven met daarop foie gras, kreeftenboter, visrillettes en terrine de canard. Ook zijn er leuke cadeau-ideetjes voor onder de boom, zoals flessen olie en azijn, Franse mosterd, zeezout en blikjes sardientjes en tonijn.

taste of christmas

Met deze producten en ideeën van Franse bodem kan je een stukje Frankrijk op je kersttafel zetten. Tijdens de masterclasses leer je een goede Bordeaux wijn uitkiezen voor bij al die lekkernijen van Franse bodem. Je gaat de wijnen proeven en je krijgt advies over welke wijn bij welk gerecht past.

taste of christmas

Natuurlijk is er nog veel meer te zien, te eten en te ruiken. In het sterrenpaviljoen zijn een aantal topchefs aanwezig die gerechten serveren die een verkleinde versie van de gerechten zijn die zij dagelijks in hun restaurant klaarmaken en serveren. Kan je in de kookschool zelf aan de slag onder begeleiding van een chefkok, staan er verschillende mobiele foodtrucks en is er een taste theater waarin sessies van 30 minuten je meer leert over de gerechten van jouw favoriete chef of restaurant, zodat je ze thuis ook kunt proberen, of inspiratie kunt opdoen voor het kerstdiner. Joyeux Noël et bon appétit!

Meer info vind je op: www.tasteofchristmas.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s