Arrogant Frog wijn

Ribet red limited petanque edition

Door het publiceren van het artikel over de Wild Pig wijn, kreeg ik een aantal reacties, dat ik nu ook wel een artikel zou gaan schrijven over de Arrogant Frog wijn. Nou eigenlijk niet, maar vanwege die reacties werd ik toch nieuwsgierig. Dus ging ik op onderzoek uit en na wat research ontdekte ik het verhaal achter deze bijzonder lekkere wijn.

arrogant frog

De Arrogant Frog wijn komt uit de Languedoc, dit ligt in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden liggen vlakbij de Middellandse Zee en zijn beplant met onder andere de druivensoorten Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carignan, Cinsault, Viognier, Marsanne, Sauvignon Blanc en Chardonnay.  De wijnmaker van deze Arrogant Frog heet Jean Claude Mas, een fransman die wel van wat zelfspot houdt. Hij neemt de familiewijngaarden van zijn broer over, gaat wijn produceren en exporteren en wordt uitgeroepen tot Entrepreneur van het jaar (2006) in Frankrijk.

arrogant frogOndertussen zijn de nieuwe wijnlanden opgekomen zoals Zuid-Afrika en Australië en Jean Claude realiseert zich dat de Fransen kampen met een imago probleem. Ze worden in de overzeese gebieden grof, arrogant en chauvinistisch gevonden. Als een Fransman zegt dat een wijn goed is en jij vindt hem niet lekker, dan begrijp je er niks van, zo’n houding. Dat moest veranderen vond Jean Claude. Wat volgens Jean Claude ook moest veranderen was het feit dat de Fransen altijd alleen maar bezig geweest zijn met het maken van wijn die zij lekker vonden, terwijl de nieuwe wijnlanden wijn produceerde die de consument lekker vond.

arrogant frog

Door deze twee dingen, de arrogantie van de Fransman en de wijn maken die de consument lekker vindt, ontstond de wijn Arrogant Frog. De naam arrogant was snel bedacht en Jean Claude sloeg zelf aan het tekenen. Uiteindelijk huurde hij een professional in, die een kikker tekende met een smoking aan, een wandelstok in z’n hand, een alpinopet op z’n hoofd en… een arrogante blik. De benaming werd Arrogant Frog in het Engels, makkelijk uit te spreken voor onder anderen de Australiërs, één van de landen waar de Arrogant Frog wijnen naar toe geëxporteerd worden.

arrogant frog

De slogan die wordt gevoerd bij de Arrogant Frog wijnen is “dare to be different” en dat doen ze natuurlijk al door hun naam en logo, maar ook zeker door hun marketing aanpak. De kikker heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een soort “stripfiguur”. Zo zie je hem natuurlijk terug in vele gedaanten op het wijnetiket maar is hij ook aanwezig in menig reclame campagne. De kikker (Arrogant Frog) die een ster werd met een klein beetje arrogantie, klein beetje maar, maar wat wel een geweldig heerlijke wijn is.

Voor meer info over de Arrogant Frog: http://www.arrogant-frog.com/

Beeldmateriaal: Arrogant Frog

5 reacties

 1. Leuk geschreven artikel!

  Arrogant Frog is een goed voorbeeld van de vaak innovatieve Vin de Pays d’Oc wijnen uit het zuiden van Frankrijk. Jean Claude Mas is één van de grote wijnmakers uit deze regio.

  Like

 2. Leuk artikel!

  Arrogant Frog is een goed voorbeeld van de vaak innovatie Vin de Pays d’Oc wijnen uit het zuiden van Frankrijk. Over het algemeen zijn wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn goed verkrijgbaar in Nederland.

  Like

 3. […] Een ander label of eigenlijk labels die mij opvielen waren die van Groupe TWL France. Deze coöperatie produceert wijnen van verschillende druiven. Een 4-tal druiven zijn uitgezocht om een 4 seizoenen serie van te maken. Op het etiket staat een komisch haan in onder andere een kerstuiting en liggend op een strandlaken. de etiketten deden mij een beetje denken aan de etiketten van de Arrogant Frog wijnen. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s