Eten, drinken, koken en veel inspiratie!

taste of christmas

Eten, drinken, koken en veel inspiratie opdoen tijdens de “Taste of Christmas” beurs afgelopen vrijdag. Drie dagen lang stond de Jaarbeurs te Utrecht in het teken van veel lekkers op het gebied van eten en drinken. Het entree naar de beurs toe was prachtig versierd, een laan met lichtjes en kerstversiering, heel sfeervol. Aan het eind stond groots het woord taste en dat was ook waar de beurs over ging, proeven, beleven en ervaren.

taste of christmas

Mijn route over de beursvloer was redelijk gericht, ik wilde natuurlijk naar het Frankrijk paviljoen. De sfeerverlichting had van mij wel iets feller mogen zijn, je zag vaak niet waar je precies liep. Al snel doemde het Castel wijnplein op. Een prachtige stand met mooie wijnen. Als eerste kreeg ik een bubbelwijn met grapefruit te proeven waarna we aan de andere kant van de stand een aantal de Castel wijnen nuttigden.

taste of christmas

Last but not least kregen we de chateau wijnen te proeven die Castel in zijn bezit heeft. Mooi familie bedrijf met mooie wijnen. Ik denk dat ik daar in de toekomst nog wel een blogartikel aan ga wijden.

taste of christmasVerder kon je op het Frankrijkpaviljoen masterclasses volgen over Bordeauxwijnen en stonden er stands met heerlijke Franse producten en gebruiksvoorwerpen.

taste of christmas

Ook kon je zelf kookworkshops volgen, mee doen aan kookwedstrijden en kijken naar kookdemonstraties in het AEG Taste Theater. Wij gingen naar die van de schrijfster van het boek Good Food, Laurianne Ruhe. (zie eerste afbeelding van dit blogartikel) Het werd gepresenteerd door Ramon Beuk, die dat erg leuk deed. Maar je kon ook nog naar kookdemo’s van onder andere Alain Coran en  Peter Lute. Het programma was overvol, voor elk wat wils en het zat allemaal zeer goed in elkaar.

taste of christmas

De lunch nuttigden wij bij een surinaams standje waarna we via de foodtrucks nog langs gingen bij de stand met kaviaar. Als een soort afscheidshapje van deze fantastische beurs aten wij daar nog een gekookt aardappeltje met wat crème fraiche en uiteraard een dotje kaviaar dit alles vergezeld met een lekker glas witte wijn.

taste of christmas

Vol inspiratie en met nog een lekkere nasmaak in de mond van eten en drinken, namen wij afscheid van deze fantastisch foodiebeurs oftewel foodiefestival. Dit was de eerste editie, ik hoop dat er nog velen zullen volgen. Ik zeg alvast, tot volgend jaar!!!
taste of christmas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s