Via iemand die op het Castel wijnplein werkte tijdens de Taste of Christmas beurs afgelopen maand december, kwam ik in aanraking met Monsieur Saucisson. Een nieuw concept wat zich bevind in de nieuwe Markthal te Rotterdam. Monsieur Saucisson verkoopt namelijk ambachtelijke droge worsten uit Frankrijk. Met een assortiment van ongeveer 25 verschillende soorten, zonder geur-, kleur- en smaakstoffen, zijn ze daarin zeker uniek in Nederland.
Twee jonge jongens runnen de stand in de Markthal, waaronder Remco. Na zijn studie begon hij met de verkoop van worsten op weekmarkten, een idee wat hij een beetje heeft afgekeken van zijn oom. Die staat namelijk dan al geruime tijd op weekend markten te België met echte Franse saucissons. Dat concept wilde Remco naar Nederland halen en dus stond hij op vele weekmarkten, waaronder die ook in Delft. Daar werd hij benaderd door iemand of hij wilde deelnemen met een stand in de nieuwe Markthal te Rotterdam. Gesprekken volgde, het concept werd verder uitgewerkt, de uitstraling van de stand werd bedacht samen met het logo en nu staat hij samen met Bart dagelijks in de Markthal te Rotterdam, want ze zijn zeven dagen per week open.
De bolhoed, de snor en de worst als een soort kraag zijn zeer opvallend en kenmerkend. Grappig detail in het logo is de tekst in de worst, depuis 2014, alsof Monsieur Saucisson al jaren bestaat.
Monsieur Saucisson is een mooi verkooppunt van gedroogde worsten uit Frankrijk in Nederland, maar de stad Lyon in Frankrijk is natuurlijk het bolwerk van het worstenmakersambacht. Daar worden de mooiste en smakelijkste Saucissons de Lyon, Rosette’s, Cervelas en saucisson à cuire gecreëerd. De saucissons en cervelas werden vroeger in de bergen van de Lyonnais aan de lucht gedroogd en behoren tot de salamiachtigen. De cervelas is een gekruide kookworst, waar vaak pistachnootjes in verwerkt zijn, maar ze zijn prijzig. De saucisson à curie is ook een kookworst, maar goedkoper.
Maar voor al deze heerlijke smaken en soorten worst kan je nu dus terecht bij Monsieur Suacisson in de Markthal te Rotterdam die naast de “gewone smaken” onder andere ook de typisch Franse smaken als ‘canard au poivre vert’ of ‘armagnac’ verkopen. Bon Appétit!
Voor meer informatie over Monsieur Saucisson vind je op hun Facebook pagina: https://www.facebook.com/pages/Monsieur-Saucisson/333434286817439?sk=timeline
Hmmm delicieux, tres bonne idee !
LikeLike
Graag gedaan. Zeker even langs gaan wanneer je in Rotterdam bent.
Met vriendelijke groet,
Mireille den Hartog
LikeLike
[…] Monsieur Saucisson 88 X gedeeld via […]
LikeLike
[…] mij, omdat ik begin 2015 een blogartikel heb geschreven over 1 van de ‘deelnemers’: Monsieur Saucisson, maar nog nooit had ik de hal met eigen ogen […]
LikeLike
[…] Even terugdenken aan afgelopen zomer in Frankrijk; een glaasje rood of wit op een heerlijk terras met daarbij een stukje gedroogde worst met of zonder kruiden, die je die ochtend op de markt hebt gekocht. Die gedroogde worst die onderdeel uitmaakt van de charcuterie die Frankrijk rijk is. Die je in grote getalen mee wilt nemen naar Nederland maar ook gewoon hier te koop is bij Monsieur Saucisson in Rotterdam […]
LikeLike