Monsieur Saucisson in de culinaire Markthal van Rotterdam

10407841_370071229820411_2988547282806317017_n

Via iemand die op het Castel wijnplein werkte tijdens de Taste of Christmas beurs afgelopen maand december, kwam ik in aanraking met Monsieur Saucisson. Een nieuw concept wat zich bevind in de nieuwe Markthal te Rotterdam. Monsieur Saucisson verkoopt namelijk ambachtelijke droge worsten uit Frankrijk. Met een assortiment van ongeveer 25 verschillende soorten, zonder geur-, kleur- en smaakstoffen, zijn ze daarin zeker uniek in Nederland.

10501902_350229251804609_3409887413608226616_n

Twee jonge jongens runnen de stand in de Markthal, waaronder Remco. Na zijn studie begon hij met de verkoop van worsten op weekmarkten, een idee wat hij een beetje heeft afgekeken van zijn oom. Die staat namelijk dan al geruime tijd op weekend markten te België met echte Franse saucissons. Dat concept wilde Remco naar Nederland halen en dus stond hij op vele weekmarkten, waaronder die ook in Delft. Daar werd hij benaderd door iemand of hij wilde deelnemen met een stand in de nieuwe Markthal te Rotterdam. Gesprekken volgde, het concept werd verder uitgewerkt, de uitstraling van de stand werd bedacht samen met het logo en nu staat hij samen met Bart dagelijks in de Markthal te Rotterdam, want ze zijn zeven dagen per week open.

De bolhoed, de snor en de worst als een soort kraag zijn zeer opvallend en kenmerkend. Grappig detail in het logo is de tekst in de worst, depuis 2014, alsof Monsieur Saucisson al jaren bestaat.

10406865_376504402510427_6692093007982927826_n

Monsieur Saucisson is een mooi verkooppunt van gedroogde worsten uit Frankrijk in Nederland, maar de stad Lyon in Frankrijk is natuurlijk het bolwerk van het worstenmakersambacht. Daar worden de mooiste en smakelijkste Saucissons de Lyon, Rosette’s, Cervelas en saucisson à cuire gecreëerd. De saucissons en cervelas werden vroeger in de bergen van de Lyonnais aan de lucht gedroogd en behoren tot de salamiachtigen. De cervelas is een gekruide kookworst, waar vaak pistachnootjes in verwerkt zijn, maar ze zijn prijzig. De saucisson à curie is ook een kookworst, maar goedkoper.

Maar voor al deze heerlijke smaken en soorten worst kan je nu dus terecht bij Monsieur Suacisson in de Markthal te Rotterdam die naast de “gewone smaken” onder andere ook de typisch Franse smaken als ‘canard au poivre vert’ of ‘armagnac’ verkopen. Bon Appétit!

10410890_361796933981174_5220168132306391123_n

Voor meer informatie over Monsieur Saucisson vind je op hun Facebook pagina: https://www.facebook.com/pages/Monsieur-Saucisson/333434286817439?sk=timeline

Advertenties

5 gedachten over “Monsieur Saucisson in de culinaire Markthal van Rotterdam

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

van Franse bodem

Franse producten, Franse hotspots in Nederland

%d bloggers liken dit: