Persconferentie Tour de France en de Franse bergen

van Franse bodem

van Franse bodem Op uitnodiging van het Frans Bureau voor Toerisme mocht ik aanwezig zijn op de persconferentie van de Tour de France in combinatie met de promotie van de mooie Franse bergen. Geen betere plek om die persconferentie te houden is natuurlijk de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs te Utrecht die op dit moment plaats vind nog tot zondag 18 januari. 

van Franse bodem

En wat is er mooier dan twee mooie producten van Franse bodem samen te laten komen. De Tour de France is een enorme trekpleister naar La Douce France en de Franse bergen staan natuurlijk heel erg centraal in die Tour de France.

van Franse bodem

En omdat de Tour de France dit jaar begint in Utrecht, de “Grand Depart“, was dat beide een mooie aangelegenheid om dat samen te voegen in een promo persconferentie. De zaal zat goed vol journalisten, mensen uit de reisbranche en andere genodigden, waaronder ik zei de gek. Voor mij is dit natuurlijk een krent uit de pap, een uitzondering dat ik hierbij aanwezig kan en mag zijn.

van Franse bodem

De aftrap van de presentatie werd gedaan door de Franse ambassadeur in Nederland, Laurent Pic. Hij  stond in eerste instantie even stil bij de gebeurtenissen van afgelopen week in Parijs. Sinds september vorig jaar is Laurent Pic ambassadeur in Nederland en zijn voornaamste taak is het vergroten van de relatie tussen beide landen en het promoten van de mooie producten die het Franse land te bieden heeft. Ik ben als “Van Franse bodem” eigenlijk ook een beetje een Franse ambassadeur alleen verdien ik er niks mee.

Daarna kwam Fabienne Javault, directrice van het Frans Bureau voor Toerisme. Het fietsen en ook de Tour de France spelen een belangrijke rol dit jaar in de reclamecampagne van het Bureau ter bevordering van het toerisme naar het Franse land.

van Franse bodem

Christian Prudhomme, directeur Tour de France kreeg daarna het woord. Een zeer geestige man, die wel van een grapje houdt. Hij legde de link tussen de vakantiebestemmingen, in dit geval zijn dat de bergen en de Grand Depart. Na zijn presentatie kwamen de directeuren van de desbetreffende berggebieden in Frankrijk aan het woord, waarbij het woord “eten” ook regelmatig viel. Als afsluiter werden er nog mooie promofilmpjes van de Franse berggebieden vertoond.

van Franse bodem

De ochtend werd afgesloten met een aperitief, oftewel een drankje en een hapje. Het was een zeer geslaagde, leuke en informatieve ochtend. Ik hoop dat ik met dit blog een beetje een indruk heb kunnen geven van deze fantastische persconferentie. Ik wil daarom ook het Frans Bureau voor Toerisme enorm bedanken dat ik hierbij aanwezig mocht zijn.

van Franse bodem

Ik hoop dat er in de toekomst nog meer van dit soort leuke dingen op mijn pad komen.

van Franse bodem

Meer info over de Grand Depart: utrecht2015.com 

Meer info over de Tour de France: letour.fr

Beeldmateriaal: Mireille den Hartog | van Franse bodem

Een reactie op “Persconferentie Tour de France en de Franse bergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s