De Piqniq Rosé van de HEMA

IMG_3526

De persconferentie van de Tour de France, waar ik bij aanwezig mocht zijn, vond plaats tijdens de Vakantiebeurs die op dit moment nog tot 18 januari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. En ach, als je daar dan toch bent wip je natuurlijk even langs bij de Franse afdeling. Ik vond de afdeling niet zo heel erg groot en ook niet zo heel bijzonder, in de zin van “ik zie veel nieuws onder de zon”. Wat wel totaal nieuw was, was het feit dat ik daar de HEMA zag staan met een stand. Een HEMA stand met Franse wijnen van Delta Wines, een importeur van wijnen. De wijnen van deze importeur zijn onder andere te koop bij de HEMA. Deze importeur had het initiatief genomen, waarop de HEMA vervolgens enthousiast reageerde en voilà, daar was een HEMA stand in samenwerking met het Frans Bureau voor Toerisme, op de Vakantiebeurs.

van Franse bodemHelaas geen witte wijnen geproefd maar wel een overheerlijke rosé namelijk de Piqniq. Lekker fris, niet zwaar, fruitig en ook droog. Want ik houd van droge wijn, zoet is niet aan mij besteed. Het leuke feit is, dat deze wijn in een petfles zit, dus makkelijk voor tijdens een picknick. En het is milieuvriendelijk. Daarnaast ziet de vormgeving er ook nog mooi uit dus je kan ermee voor de dag komen, ook al ga je niet picknicken. En wat helemaal mooi is, hij is op dit moment in de aanbieding, zie deze link.

hema-wijn-petfles1

De Piqniq wijn is een mengwijn dat betekent dat de wijn gemaakt wordt uit meerdere soorten druiven, in dit geval zijn dat de rode cinsault- en de grenachedruif. De grenachedruif wordt vaak gebruikt voor het maken van rosé in Frankrijk. Tavel, de beste rosé van de Rhône streek in Frankrijk, voegt onder andere de grenachedruif toe aan zijn rosé.

Ik zou zeggen ga eens kijken op de site van de HEMA, want in de winkel zijn ze voor nu even niet meer verkrijgbaar. Pas over een maand of twee, zo ergens vlak voor Pasen, staan ze weer in de HEMA winkels. HEMA, maakt gewoon bijzonder!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s