Een kijkje in de keuken van het bloggen

Een kijkje in de keuken

Een kijkje in de keuken van het bloggen wordt een nieuwe rubriek op het blog. Elke laatste vrijdag van de maand publiceer ik een “kijkje in de keuken van het bloggen artikel”. Ik wil graag mijn lezers en volgers inzicht geven wat ik allemaal doe wat betreft het bloggen en ook een aantal tips geven aan diegene die ook bloggen of willen gaan bloggen. Wat komt er allemaal bij kijken om het blog op te zetten en te continueren. Hoe kom ik aan mijn artikelen en ideeën en vooral hoe houd je het bloggen leuk. Een klein kijkje in de keuken dus.

Contact leggen

De afgelopen maand Januari stond in het teken van veel Franse bedrijven aanschrijven om daar informatie en input van te krijgen om nieuwe blogartikelen te kunnen schrijven. Zo leg ik een voorraad aan en kan ik een aantal artikelen vooruit gaan schrijven. In veel gevallen ga ik naar de contactpagina van de website van het desbetreffende bedrijf en stel daar mijn vraag. Vaak krijg ik daar dan wel rechtstreeks reactie op of ze verwijzen mij door naar een PR bureau.

van Franse bodem

Perslijst

Wanneer je al een tijdje aan het bloggen bent, zoals ik nu een dik jaar, is het prettig als je op enkele perslijsten komt te staan van die PR bureaus. Sommige zijn daar heel makkelijk in en vragen het jou zelf, bij andere moet je hemel en aarde bewegen om erop te komen. Ik laat dat dan maar even zo. Dat komt nog wel een keertje. Door op die perslijsten te staan krijg je uitnodigingen voor onder andere openingen en proeverijen. Zo kreeg ik de uitnodiging om aanwezig te zijn bij de Grand Cru proeverij van Bordeaux wijnen in Krasnapolsky in Amsterdam. Je begrijpt dat ik mij daar meteen voor opgegeven heb.

Hoogtepunten

Deze maand zijn er ook een paar andere leuke hoogtepunten op mijn pad gekomen door het bloggen. Want ja, als ik niet was gaan bloggen hoe was ik dan ooit terecht gekomen bij de persconferentie van de Tour de France en waarom zou ik dan een interview gaan houden met een patébakster. Door het bloggen kom ik op aparte plekken en leer ik bijzondere mensen kennen. Zo bracht ik ook een bezoek aan de “brocantekas De Bosrand in Soest“, de Kaasspecialist in Amersfoort en proefde ik een aantal likeurtjes bij Van Wees in Amersfoort. Deze mensen hebben allemaal een passie voor hun vak en kunnen je weer verder helpen met je blog en of ideeën.

Le Creuset

Acties

Door het bloggen kom ik ook in contact met merken en producten die ik anders niet gekend zou hebben, of waar ik geen acht op zou slaan. Nu ken ik er al velen en kom ik ze ook regelmatig tegen op bijvoorbeeld Facebook. Ik doe dan wel eens mee met een win-actie en wat gebeurt er deze maand? Ik win maar liefst 2 keer iets. Een mooi tafelkleed van Fermob en een set eierdoppen van Le Creuset. Super leuk natuurlijk. Het lijkt nu wel als of ik van alles win maar dit is echt een uitzondering hoor.

van Franse bodem

Planning en agenda

Tussen al deze leuke dingen door moet er natuurlijk gewoon geschreven worden aan het blog. Want dat is eigenlijk het voornaamste waar ik mee bezig ben. Achter mijn laptop, artikelen schrijven. Maar dan wel leuke en ik geniet van de leuke reacties en feed-backs die ik krijg. Wat belangrijk is met bloggen is een planning en het bijhouden van een agenda. Mijn lieve kleine bijbeltje de “La Parisienne agenda” stond aardig vol deze maand. Aankomende maand staan de wijnproeverij in Krasnapolsky en een bezoek aan Patisserie Mercuur op de agenda. Tot de volgende maand.

Toch nog even iets delen, de meest gedeelde blogposts van afgelopen maand Januari. 

(via de deelbuttons onderaan een blogartikel)

1. Monsieur Saucisson  88 X gedeeld via Facebook

2. De Kaasspecialist 65 X gedeeld via Facebook

3. Gedekte tafel met Garnier Thiebaut 34 X gedeeld via Facebook

4. Hortensia’s en brocante  32 X gedeeld via Facebook

5. Cadeau Fermob  30 X gedeeld via Facebook

6. Verschil terinne en paté, 28 X gedeeld via facebook

2 reacties

 1. Ja bloggen maakt je wereld groter, en je ontmoet zoveel leuke mensen. Ik heb natuurlijk een heel ander blog, maar ik beleef alles op precies dezelfde manier als jij.
  Vooral doorgaan hoor, ik geniet van je verhalen.
  Liefs en een fijn weekend
  Erna

  Geliked door 1 persoon

  • Erna heel erg bedankt voor je leuke reactie. Leuk dat je zo van mijn verhalen en achtergronden geniet.. En ja dat bloggen is gewoon ontzettend leuk voor al als je een passie ergens voor hebt en je echt ergens voor wilt gaan.
   Nogmaals bedankt en voor jou ook een fijn weekend! Gr. Mireille

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s