Bon anniversaire stijlicoon Chanel 2.55

ce29da818ec7b6bfb640ce2dda758025

De Chanel 2.55 bag is jarig!

Het beroemde Chanel tasje met goudkleurig kettinghengsel, het dubbele C logo en doorgestikt leer, is jarig. Een stijlicoon. Het tasje met de naam 2.55 bestaat 60 jaar. In de tweede maand van het jaar 1955, zag dit tasje het levenslicht, vandaar de naam 2.55. Er is in het Tassenmuseum in Amsterdam een overzichtstentoonstelling te zien over dit befaamde en klassieke tasje, voor vele een must-have. Veel items aan de tas zijn geïnspireerd op het verleden van Coco Chanel, haar jeugd die ze doorbracht in een weeshuis in een klooster. Zo is het kettinghengsel gebaseerd op de kettingen waar de nonnen van het kloosters hun sleutels aan hadden hangen en is de orginele bordeaux rode kleur van het tasje gebaseerd op de kleur van de uniformen die er gedragen werden in het weeshuis van het klooster.

1507208_781341395286800_5538967347073130708_n

Tot 3 mei kun je zien welke beroemdheden in het bezit zijn van dit tasje en zie je alle modellen die ooit eens zijn gecreëerd. En kom je nog meer leuke wetenswaardigheden en feiten tegen over dit al 60 jaar oude stijlicoon.

Happy Birthday Chanel. 60 jaar de 2.55 | 1 februari • 3 mei 2015

Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, Amsterdam

Meer info:  website Tassenmuseum

6 reacties

  • Hoi Erna, geen dank voor de tip. Je kunt tenslotte niet alles weten. Ik hoop dat als jij iets leuks weet voor mijn blog dat je dat dan ook laat weten. Ik kan tenslotte ook niet alles weten.
   Ik ben wel van plan om te gaan. Als jij gaat laat je mij dan weten hoe het was?

   Groetjes Mireille

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s