Bon anniversaire stijlicoon Chanel 2.55

ce29da818ec7b6bfb640ce2dda758025

De Chanel 2.55 bag is jarig!

Het beroemde Chanel tasje met goudkleurig kettinghengsel, het dubbele C logo en doorgestikt leer, is jarig. Een stijlicoon. Het tasje met de naam 2.55 bestaat 60 jaar. In de tweede maand van het jaar 1955, zag dit tasje het levenslicht, vandaar de naam 2.55. Er is in het Tassenmuseum in Amsterdam een overzichtstentoonstelling te zien over dit befaamde en klassieke tasje, voor vele een must-have. Veel items aan de tas zijn geïnspireerd op het verleden van Coco Chanel, haar jeugd die ze doorbracht in een weeshuis in een klooster. Zo is het kettinghengsel gebaseerd op de kettingen waar de nonnen van het kloosters hun sleutels aan hadden hangen en is de orginele bordeaux rode kleur van het tasje gebaseerd op de kleur van de uniformen die er gedragen werden in het weeshuis van het klooster.

1507208_781341395286800_5538967347073130708_n

Tot 3 mei kun je zien welke beroemdheden in het bezit zijn van dit tasje en zie je alle modellen die ooit eens zijn gecreëerd. En kom je nog meer leuke wetenswaardigheden en feiten tegen over dit al 60 jaar oude stijlicoon.

Happy Birthday Chanel. 60 jaar de 2.55 | 1 februari • 3 mei 2015

Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, Amsterdam

Meer info:  website Tassenmuseum

6 reacties op “Bon anniversaire stijlicoon Chanel 2.55”

  1. Erna Avatar

    Nou woon ik toch in Amsterdam, en ben ik echt een Chanel meisje, maar ik wist niets van deze tentoonstelling. Bedankt voor de tip..
    Groetjes
    Erna

    Like

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Hoi Erna, geen dank voor de tip. Je kunt tenslotte niet alles weten. Ik hoop dat als jij iets leuks weet voor mijn blog dat je dat dan ook laat weten. Ik kan tenslotte ook niet alles weten.
      Ik ben wel van plan om te gaan. Als jij gaat laat je mij dan weten hoe het was?

      Groetjes Mireille

      Like

  2. Eva Avatar

    I would like have this bag ! It’s perfect !

    Like

  3. Mireille den Hartog Avatar

    Love it too. But very expensive! Nice day Eva!

    Like

  4. Vintage tassen van Chanel, Louis Vuitton, Dior en Hermès bij L’Étoile de Saint Honoré Amsterdam – Van Franse bodem Avatar

    […] de Saint Honoré’. Goh, mooie tassen dacht ik, van mooie Franse merken zoals Chanel, Louis Vuitton, Dior en […]

    Geliked door 1 persoon

  5. Tentoonstelling ‘Gabrielle Chanel – A Fashion Manifesto’ te zien in het Palais Galliera in Parijs – Van Franse bodem Avatar

    […] Het tweede gedeelte van de tentoonstelling is opgezet rondom thema’s waarbij de bezoeker ‘wordt uitgenodigd haar dress codes te ontrafelen’. Het gaat hier verder in op iconische ontwerper die ze heeft gemaakt zoals bijvoorbeeld het tweed-ensemble en de 2.55 tas. […]

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken