Blog genomineerd voor de Liebster award

van Franse bodem

Altijd leuk om te horen als je door een andere blogger genomineerd wordt voor een award. Ik ben door Helma Roosenthaler van het blog www.aantafelmetomafrankrijk.com genomineerd voor de Liebster Award. Dit is een virtuele prijs voor beginnende bloggers of bloggers met minder dan 1000 volgers. Een mooie gelegenheid om nieuwe blogs te leren kennen. Ik bedank Helma dan ook hartelijk voor deze leuke nominatie.

Aan de nominatie zitten een paar eisen vast, zo moet je in een blogartikel een aantal vragen beantwoorden:

1. Waarom je bent begonnen met bloggen;

2. of het moeilijk is een blog bij te houden;

3. wie je wilt prikkelen met jouw blog en;

4. wanneer je echt zou stoppen met bloggen.

Daarna nomineer jij ook weer iemand, mogen er ook een paar zijn en zo gaat het steeds maar door. Je bedankt daarbij natuurlijk ook degene door wie je bent genomineerd en je plaatst een link van dat blog in jou blogartikel zoals ik hierboven gedaan heb. C’est Tout!

Begin blog

Ik ben begonnen met bloggen in december 2013. Tijdens het bladeren door een aantal oude Franse tijdschriften kwam ik een leuke rubriek tegen die ging over allerlei Franse producten en gebruiksvoorwerpen zoals het Duralex glaswerk, de Le Creuset pan, Frans kant- en rietwerk, blikwerk, zadels, linnengoed en zilverwerk. De verhalen achter deze producten vond ik zelf erg leuk en interessant. Ik besloot om daar een blog over te beginnen. Nu is het blog inmiddels dik een jaar oud en is het uitgebreid met leuke events, hotspots en allerlei andere zaken op het gebied van Frankrijk.

Volhouden

Het bloggen zelf is niet moelijk, ik heb onderwerpen genoeg, maar het volhouden, dat is wel een probleem. Dat kan je alleen maar voor elkaar krijgen als je passie voor je onderwerp heel groot is en je toch wel wat bezoekers en reacties krijgt. Want zeg nou zelf, als je al 4 maanden aan het bloggen bent en er komt niemand op je blog, dan vind je dat niet leuk. Mijn blog groeit met de dag  en mijn blogartikelen worden steeds vaker gedeeld via de Facebookbutton onderaan mijn blogartikelen. Daar word ik dan weer blij van en dat geeft een boost om door te gaan.

Schermafbeelding 2015-03-02 om 16.39.15

Prikkelen en stoppen

Ik ben op dit moment nog helemaal niet bezig met stoppen, ik heb juist zoiets van: “ik begin net”. Wil je een beetje naam maken en hebben, dan moet je toch wel een aantal jaren bloggen lijkt mij. Ik wil vooral een inspiratie bron zijn voor al diegenen die ook francofiel zijn of iets met Frankrijk hebben, of mensen juist enthousiast maken voor dat mooie Frankrijk. Wat ik in ieder geval erg leuk vind aan het bloggen, is dat je heel veel nieuwe mensen leert kennen.

Mijn nominaties

Zo heb ik Eva uit de stad Bordeaux in Frankrijk leren kennen. Gewoon via het blog en Facebook. Wij delen een aantal passies samen zoals lekker eten, de stad Bordeaux en de streek daarom heen. Denk aan de Medoc streek, maar ook plaatsen als Andernos Les Bains en Cap Ferret. Zij heeft een blog, in het Engels, die over al die dingen gaat en daarom zo leuk is. En daarom nomineer ik Eva met haar blog http://www. evaetsandra.com voor de Liebster Award!

van Franse bodem

Naast Eva is er nog iemand die ik wil nomineren, namelijk Erna met het blog http://scotlandandstitching.blogspot.nl/ Ik wil haar enorm bedanken voor het feit dat zij mijn blog redelijk prominent op haar blog heeft staan waardoor ik best al aardig wat bezoekers heb gekregen via haar blog. Haar blog gaat totaal niet over La Douce France, maar over Scotland. Ik vind het dus wel grappig dat er op een “schots” blog een link staat van “Van Franse bodem”. Neem maar eens een kijkje.

Ik hoop dat op deze manier, het elkaar doorgeven van de Liebster Award en elkaars blog promoten, mijn bezoekers aantal blijft groeien, mijn enthousiasme blijft stromen en de blogartikelen uit mijn “pen” blijven vloeien. Ik ben benieuwd wie de volgende genomineerden zijn.

5 reacties

  1. Wat een ontzettend leuk initiatief! Ik hoop dit ook eens te mogen doen! Ik neem aan dat je eerst zelf genomineerd moet worden, voordat je zelf iemand nomineert?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s