De overheerlijke slakken van Slow Escargots

van Franse bodem

In Frankrijk zijn escargots een gewilde lekkernij. Lennard ter Hall van slakkenkwekerij Slow Escargots verwacht dat slakken ook in Nederland vaker op het menu komen te staan. Immers: escargots zijn een ware superfood. En superfood is momenteel helemaal hot. Het vlees van de escargots is rijk aan proteïne en mineralen en bevat daarnaast minder dan één procent vet (zelfs in kipfilet zit meer vet!).

Lennard ter Hall runt de meest bijzondere  slakkenkwekerij van Nederland: Slow Escargots. Al jaren is Lennard – als enthousiast amateurkok en plattelandsliefhebber pur sang – gefascineerd door de slak en haar potentie als voedsel van de toekomst. In 2012 zegde hij zijn vaste baan en stadse leven vaarwel om zijn ultieme droom waar te maken: een slakkenkwekerij beginnen. Dat werd Slow Escargots, waar hij slakken kweekt voor particulieren, horeca en kleine groothandel.

van Franse bodem

De filosofie van slakkenkwekerij Slow Escargots

Slakkenkwekerij Slow Escargots kenmerkt zich door haar biologische en natuurgetrouwe aanpak. Lennard tornt als kenner en liefhebber van het diertje niet aan het natuurlijke ritme van de slak. Zo wordt de winterslaap van de slakken gerespecteerd, kunnen de dieren eieren leggen in de volle grond en word er geen gebruik gemaakt van kunstlicht of verwarming.

Lennard is er van overtuigd: gelukkige slakken zijn lekkerder. Dus geeft hij zijn slakken alle ruimte en voert hij ze verse bladgroenten en kruiden zoals tijm en basilicum. Maar bovenal kweekt hij met geduld.

van Franse bodem

Soorten slakken

Door de verwennerij van Lennard groeit Slow Escargots als kool. Inmiddels kruipen er ruim honderdduizend slakken in verschillende groeistadia rond in zijn kassen. Onlangs wist hij met behulp van crowdfunding een nieuwe kas te realiseren. Slow Escargots kweekt drie soorten slakken: de wijngaardslak (escargot de bourgogne), segrijnslak (petit gris) en de Algerijnse segrijnslak (gros gris).

Honger gekregen? Slow Escargots lanceert binnenkort een nieuwe webshop bomvol lekkernijen. Houd vooral de site www.slowescargots.nl in de gaten.  Of kijk eens op de Facebook-pagina van Slow Escargots: www.facebook.com/slowslakken. Meer weten? Neem contact op met Lennard ter Hall via 06-22503586 of lennard@slowescargots.nl.

Slow Escargots   |   Beemstraat 24    |   5313 AN Nieuwaal   |   www.slowescargots.nl

 

 

Beeldmateriaal: Slow Escargots

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s