Wijncafé Lefebvre in Utrecht

foto 1 15.53.43

Omdat ik toch in Utrecht was, om de spectaculaire lichtshow op het Jaarbeursplein bij te wonen, kon ik meteen een bezoek brengen aan wijncafé Lefebvre op het Neude. Een pijpenla met achterin de “bar”. Langs één wand hoge houten kasten met daarin het wijnassortiment. De andere wand is versierd met allerlei wijnteksten.

foto 2 kopie 2

Langs de wand een grote houten tafel waaraan je een wijntje kunt nuttigen. Aan de kant van houten kasten staan hoge tafels. Zittend op een hoge barkruk kun je kiezen uit de meer dan 100 wijnen. Ook hebben ze Belgische biertjes, port, sherry, dessertwijnen en maar liefst zeven verschillende champagnes zijn per glas.

foto 3 kopie 2

Je kunt er zelfs een sigaar bestellen, wel buiten oproken! Wat vooral opvallende elementen zijn in de wijnbar zijn de groene lampen.

Het zit vol als wij binnen komen, dat wordt dus aanschuiven bij een ander stel. Pas de probleme. We willen graag een droge witte wijn. De jongen die ons helpt adviseert de Chardonnay uit Nieuw Zeeland. De glazen worden aan tafel ingeschonken en het klopt; hij is droog en kruidig.
foto 3 kopie
De uitbater van deze leuke trendy wijnbar heet Ernest Lefebvre, vandaar de naam. Daarnaast is Lefebvre een veelvoorkomende achternaam in Frankrijk en betekent het zoveel als ambachtsman. Vanaf 15.00 uur is dit gezellige wijncafé met terras geopend . Op het terras “oude” wijntonnen die dienen als tafel.

foto 3

Zeker nog een bezoekje waard, deze drukbezochte wijnbar, vooral ook omdat deze wijnbar uitgeroepen is tot wijnbar van het jaar 2014. Binnenkort publiceer ik een blogartikel over een zeer makkelijke site waar je de vele wijnbars in Nederland op kunt opzoeken. Santé!

Wil je nu al weten waar deze leuke tent precies zit om een bezoekje te brengen, kijk op www.wijncafelefebvre.nl

foto 1 kopie

 

Beeldmateriaal (niet zo best deze keer want ze zijn gemaakt met mijn Iphone, mijn excuses): Mireille den Hartog  |  Van Franse bodem

 

 

 

 

 

 

4 reacties op “Wijncafé Lefebvre in Utrecht”

  1. Sharon | Nella Vita Magazine Avatar

    Ik woon in Utrecht, altijd leuk om weer iets in de stad te ontdekken! 😀 Moet deze wijnbar ook snel bezoeken!

    Geliked door 1 persoon

  2. Eva Avatar

    This is the kind of place that I love ! Good wine and perfect ambiance !

    Geliked door 1 persoon

  3. Ernest Lefebvre Avatar

    Beste Mireille, dank je wel voor het leuke stuk over Wijncafé Lefebvre, met plezier je blog gelezen!
    Hopelijk tot de volgende keer.
    Met vriendelijke groeten,
    Ernest Lefebvre

    Like

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Graag gedaan! Laatst nog bij jullie op terras gezeten tijdens een zwoele zomeravond en een heerlijke chardonnay gedronken. Wederom voor herhaling vatbaar. Succes met jullie Wijncafé! Groetjes Mireille

      Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken