Website wine-bars.nl

Het is denk ik al wel tientallen jaren geleden, dat ik met mijn moeder na een dagje Amsterdam een lekker wijntje ging halen in een echte wijnbar in de buurt van het Paleis op de Dam. Vaak namen we daar dan een kaasplankje bij met wat brood. Het nuttigen van een goed en lekker glas wijn in een wijnbar doen wij ook regelmatig in de stad Bordeaux in Frankrijk. Daar  zit bijna op elke straathoek wel een leuk wijncafé.

Schermafbeelding 2015-03-11 om 22.00.38

Hier in Nederland begint het fenomeen wijnbar/café ook al een aardige plaats in te nemen binnen de horeca. In Utrecht ken ik er een paar, waaronder Wijncafé Lefebvre op het Neude. Deze wijnbar is zelfs uitgeroepen tot wijnbar van het jaar 2014. Wat nou zo handig is, is de website www.wine-bars.nl

wijnbar

Een website die sinds 2013 in de lucht is en die je heel gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde wijnbar loodst. Je tikt je postcode in en er rollen een paar adressen uit. Er zijn in Nederland ongeveer tussen de 40 en 50 wijnbars. Dat zijn er nog niet bijster veel, dus het kan zijn dat er niet eentje te vinden is in jou plaats/postcode. De website geeft dan wel alternatieven van wijnbars die in de regio zitten. De website heeft echt een opzoekfunctie, op die manier vind je zeker de leukste wijnbar bij jou in de buurt! Veel plezier met opzoeken en bezoeken van één van de wijnbars et santé!

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s