Van Franse bodem zoekt ‘Madame Paté’ op!

foto 2 kopie

Gisteren bracht ik een bezoek aan de boerenmarkt op de boerderij ‘de Blommenhoeve’ in Eemnes. Een klein opgezette markt met allerlei streekproducten zoals kaas, patisserie, brocante, vlees en paté. Ik ging speciaal voor het feit dat ‘Madame Paté’ daar aanwezig was en ik het een en ander aan overheerlijke ‘borrelhappen’ wilde inslaan. ‘Madame Paté’ bakt namelijk de heerlijkste patés en verkoopt zalige rillettes, vervaardigd door haar vader. Over beide heb ik al eens een blogartikel gepubliceerd. Klik hier voor het blogartikel over ‘Madame Paté’ en hier over de rillettes.

foto 3 kopie

Het was jammergenoeg niet heel fraai weer en daardoor ook niet druk. Maar daardoor kon je wel heel relaxed over de markt lopen. Het kraampje van ‘Madame Paté’ hadden we vrij snel gevonden en na een vriendelijke begroeting kregen we een aantal stukjes paté te proeven. We wisten eigenlijk meteen welke paté we mee naar huis wilde nemen, de Paté de Canard. Daarbij namen we ook nog wat rillettes mee.

foto 1 kopie

Naast het kraampje van ‘Madame Paté’ stond iemand met aparte snijplanken, genaamd ‘De Damplank’. Deze snijplank wordt ook wel ‘hakbord’ genoemd en onderscheidt zich van andere snijplanken door de drie opstaande randen en de trapeziumvormig. De naam ‘Damplank’ komt van het woord plank, iets indammen en het feit dat de oma van de maakster van deze snijplanken uit Amsterdam kwam. Een snijplank die wel niet van Franse bodem komt maar waar je wel erg leuk franse kaasjes en paté op kan serveren. Wij gaan in ieder geval genieten van de heerlijke paté en rillettes en ik wens jullie ook een fijne zondag!

foto 4 kopie

Voor meer informatie over ‘De Damplank’: www.damplank.nl

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s