Thee van Les Deux Marmottes

Visuel 3p Les 2 Marmottes

Bij toeval kwam ik deze leuk uitziende verpakking tegen van het theemerk Les 2 Marmottes tijdens mijn bezoek aan My little Pattiserie in Amsterdam. De thee was heerlijk en ik vroeg of deze thee ook uit Frankrijk kwam. Het antwoord was ja en wel uit de Haut Savoie. Een departement in het oosten van Frankrijk, wat deel uit maakt van de regio Rhone-Alpes. In dit departement ligt de hoogste berg van Frankrijk, de Mont Blanc met het bekende skistadje Chamonix.

marmot_Pagina_1

Apart vond ik dat, een thee uit Frankrijk en dan ook nog eens uit een streek waar je het niet van verwacht. De verpakking ging mee naar huis en ik zocht contact met het bedrijf. Ik kreeg onder andere dit prachtige beeldmateriaal opgestuurd. Les 2 Marmottes is in 1976 opgericht en produceert thee en kruidenthee. Ze hebben meer dan 30 smaken waaronder kamille- en muntsmaak maar ze hebben ook apartere smaken zoals rode wijn-, rozemarijn- en tijmsmaak.

Manufacture d'Histoires Deux-Ponts

Jean Marc Stezycki ontmoet Josiane (samen vormen ze de 2 marmotten), ze trouwen en beginnen vanuit hun passie voor de natuur met het produceren van thee en kruidenthee, die wonderen doet voor je geest en lichaam en die staat voor kwaliteit. Alles op basis van puur natuur. Samen zijn ze de perfecte mix, Jean Marc is de ondernemer met een passie voor planten en de natuur, Josiane blijkt een goede smaak en reukpapillen te bezitten, waardoor ze steeds weer nieuwe smaken ontdekt en verzint. De combinaties zijn eindeloos en in sommige smaken zitten wel 6 of 7 verschillende planten.

marmot_Pagina_2

De vormgeving van de verpakking is helemaal van deze tijd en erg kleurrijk. Aan de kleur van de verpakking kan je al bijna zien welke theesmaak erin zit. Uniek in Frankrijk, want ze gebruiken ook geen lijn en nietjes voor de verpakking. Met dan ook nog eens een inhoud die puur natuur is, ontstaat er een prachtig mooi ‘natuurlijk’ product. Een goede combinatie die Jean Marc en Josiane, de 2 marmotten!

Voor meer informatie over deze thee, kijk op de leuke en mooi vormgegeven website : www.les2marmottes.fr

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s