Filmfestival van Cannes

SP3

Al sinds 1946 wordt het Filmfestival van Cannes jaarlijks gehouden in de derde week van mei. Het Filmfestival van Cannes is een prestigieus internationaal filmfestival waar iedereen die iets te “vertellen” heeft of iets betekent in de filmwereld, aanwezig is. Het filmfestival wordt gehouden in de zuid franse stad Cannes, in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. Het festival is populair en wordt bezocht door filmsterren van over de hele wereld en het is een mooie gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te presenteren en deze aan distributeurs te verkopen.

Tijdens het festival wordt de Palme d’Or (Gouden Palm), de meest prestigieuze prijs van het festival, toegekend aan de beste film. Andere prijzen zijn er onder andere voor de beste regie, acteur en actrice en scenario.

Exe_22x30_FDC15_72dpi

Elk jaar wordt er voor het festival een affiche ontwikkeld. Voor deze 68 ste editie van het filmfestival is een affiche ontworpen met een afbeelding van Hollywood ster en icoon Ingrid Bergman. Deze foto is gemaakt door David Seymour, één van de Magnum fotografen. Het gezicht van Ingrid Bergman licht op in een serene omgeving. De typografie is zeer bescheiden gehouden om het silhouet van Ingrid Bergman extra te benadrukken. Met een lach kijkt ze naar de toekomst, een mooie toekomst voor het Filmfestival te Cannes!

CANNES-FILM FESTIVAL-DELON-LOREN-SCHNEIDER

Deze geweldige foto wil ik jullie niet onthouden. Vanaf de jaren’ 50 werd het festival pas echt bekend mede door de aanwezigheid van sterren uit die tijd zoals Sophia Loren, Alain Delon en Romy Schneider. De foto is uit 1962. Foto @AFP

Meer weten over het festival dat gehouden wordt van 13 mei tot 24 mei, kijk op www.festival-cannes.com

Beeldmateriaal: Festival Cannes

Eén reactie op “Filmfestival van Cannes”

  1. Franse film Sibyl te zien in bioscoop – Van Franse bodem Avatar

    […] de Franse tragikomedie Sibyl uit 2019 te zien in de bioscopen. De film was in 2019 te zien tijdens het Franse Filmfestival in Cannes en nu dan dus eindelijk in […]

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken