De posters van de Grand Slam Roland Garros

rg-logo-fb

Afgelopen week, deze week en aankomend weekend staat de stad Parijs weer in het middelpunt van de sport. En wel de tennissport. Want op tennispark Roland Garros in Parijs wordt aankomend weekend de finale gespeeld van deze grote Grand Slam. Maar wie was eigenlijk die persoon waar dit toernooi zijn naam aan te danken heeft? Ik schreef er vorig jaar al het blogartikel Wie was Roland Garros over. Ik wens iedereen veel lees- en aankomend weekend tenniskijk plezier toe!

b_2015poster

Sinds 1980 wordt er voor de Grand Slam Roland Garros een poster ontworpen. Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi is de ontwerper voor de poster van dit jaar een Chinees. De eer is aan Du Zhenjun. Hij heeft zich duidelijk laten inspireren door zijn Aziatische afkomst. De kromme lijn en de letters doen mij erg sterk denken aan kalligrafie. De speler op de poster serveert een bal, op weg om een punt te scoren. De lijn geeft de beweging aan en de gang van de bal.

Hieronder nog een aantal posters van het Grand Slam tennistoernooi Roland Garros. Welke jaarposter vind jij het mooist? Je vind alle posters op http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/gallery/2015-04-28/historical_posters.html 

1980jpg-778x1024

1981-Eduardo-Arroyo

1993-Jean-Le-Gac-

1995-by-Lipski

2001-Sean-Scully

2009-Konrad-Klapheck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: