Film Rendez-vous

foto 1Afgelopen weekend was ik aanwezig bij de voorpremiere van de nieuwe film Rendez-vous van Antoinette Beumer. Een film naar aanleiding van het boek Rendez-vous geschreven door Esther Verhoef. Het boek Rendez-vous kwam in 2006 uit en ik heb deze toen gekocht en gelezen. Spanning ten top! Een thriller die je blijft volgen. Het boek moest uit want ik wilde weten hoe het afliep. Een erg mooi geschreven en intrigerend boek. Ik was dan ook erg benieuwd naar de film en mijn verwachtingen waren hoog gespannen.  Het verhaal was ik een beetje kwijt maar ik dacht dat dat wel terug zou komen als ik naar de film keek en midden in het verhaal zat. Nou echt terugkomen kwam het verhaal niet en aan het einde van de film was ik wat teleurgesteld. Waren mijn verwachtingen te hoog gespannen geweest? Liep het verhaal zo af? Was het boek ook zo langdradig? Allemaal vragen die ik mij stelde tijdens de terugweg naar huis. Ik pakte thuis meteen het boek en ging stukken er uit lezen. Meteen greep de schrijftaal mij weer aan, het was spannend, meeslepend en intrigerend. Allemaal gevoelens die ik tijdens de film niet echt gevoeld had. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat ik het boek beduidend spannender vind dan de film. De film benadrukt erg de relatie tussen Simone en Michel terwijl in het boek de verhouding tussen de aannemer Peter en Simone meer centraal staat.

Verhoef-Rendez-vous1Het verhaal Rendez-vous

Het verhaal gaat over de 34 jarige Simone die besluit om samen met haar man Eric en twee kinderen naar Frankrijk te emigreren. Ze kopen in het Zuiden van Frankrijk een bouwvallig landhuis om op te knappen, er in te wonen en een deel te gaan verhuren als chambre d’hôtes. Maar de verbouwing is natuurlijk meer werk dan gedacht en ze besluiten de aannemer Peter in de hand te nemen. Deze komt op een zekere dag met zijn werkploeg aan en gaat voortvarend aan de slag. De aannemer Peter palmt ondertussen Eric in met mooie plannen en ideeën voor de chambre d’hôtes en Simone begint een heftige verhouding met één van de werklui, Michel een aantrekkelijke jongeman van twintig.

Het huis verandert van bouwval in een steeds bewoonbaarder geheel terwijl Simone steeds meer verstikt raakt in het machtspelletje wat aannemer Peter ondertussen met haar is gaan spelen.

Ik zal niet verder gaan vertellen want dan verklap ik het plot. Het plot van het boek is anders dan die in de film. Ik vond het plot van de film wat zwak en een zeer flauw aftreksel van wat het plot is in het boek. Ook de verhaallijn loopt iets anders. Soms overtreft een verfilming van een boek het boek maar soms kan het boek maar beter alleen het boek blijven.

De film Rendez-vous draait vanaf morgen 4 juni in de bioscoop.

Ben trouwens wel erg fan van de schrijfster van het boek Rendez-vous, Esther Verhoef. Ik heb meerdere boeken van haar in de kast staan en ook gelezen waaronder, Close-up, Wonen op vakantie, Erken mij en Déjà vu. Naar aanleiding van het zien van de film ben ik het boek Rendez-vous weer gaan lezen. Misschien volgt de rest daarna ook nog!

foto 2

2 gedachten over “Film Rendez-vous

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: