Wijnschilderijen van Blandine

7c89735705-Blandine-135851643935508100_resized Wanneer je al een tijdje aan het bloggen bent over een specifiek onderwerp, zoals ik over Frankrijk, dan krijg je nogal eens wat tips van lezers en volgers over dat specifieke onderwerp. Zo bracht mijn moeder mij op het idee om Blandine eens te benaderen. Blandine, een Francaise geboren in Lille, met zowel Franse als Nederlandse roots, woonde namelijk in hetzelfde dorp als mijn moeder. En die wist dat Blandine schilderijen maakt met wijn. En dan ook nog met wijn van de wijngaard uit datzelfde dorp.

135029483554033300_resized Blandine en de Vinerol

Blandine, een fotografe, kunstschilder en ontwerpster die sinds 1996 in Nederland woont. Ze heeft een zeer bijzondere schildertechniek ontwikkeld, schilderen met wijn. De “vinerol”. Door de verschillende tinten van de wijnen zoals roze, bruin, aubergine en diep paars ontstaat er een aparte, mythische en mysterieuze sfeer. Hoewel de kleur van de “vinorel” in de loop van de jaren verandert, blijft het contrast wel intact. De vinorel is dus een levend kunstwerk dat met de tijd rijpt. Blandine schildert direct op aquarelpapier, maar ook op doek. Haar werk is zeer divers van karakter. Zelf zegt ze: “Tussen realiteit en droom”. Haar inspiratie komt uit het leven zelf en uit haar omgeving. Ze combineert haar Franse achtergrond met de Nederlandse lifestyle. Haar vinorellen maakt ze met zowel Franse als Nederlandse wijn. Hiervoor werkt ze samen met een wijngaard in de buurt van het dorp Chaam. Ook heeft ze contact met een Franse kunstschilder die ook met wijn schildert. 134977338569312600_resized

Haar opleiding genoot Blandine aan de universiteit van Lille en de Kunstacademie van Roubaix. Daarna werkte zij 10 jaar als ontwerpster, trendanalyste, styliste en trend-ontwikkelaar voor verschillende Europese textiel- en behangproducenten. In 2006 studeerde ze cum laude af aan de Kunstacademie Fontys in Tilburg als docente beeldende kunst en vormgeving. Zij gaf o.a. les op de afdeling fotografie van de de Kunstacademie St.Joost in Breda, aan de kunstopleiding Sint Lucas in Boxtel en op de Horeca opleiding de Rooi Pannen in het vak ‘styling’.

Meer info over Blandine en haar werk: http://vinorel.com

135029512365823600_resized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s