‘Hoog Catharijne’ Utrecht voor even ‘Mont Catherine’

0d4d13a32f9a9e06198cbe9b769f57eeNog ruim twee weken en dan is Utrecht voor twee dagen hét middelpunt van de belangstelling op sportgebied. Op 4 en 5 juli vindt namelijk in Utrecht de “Grand Départ” van de Tour de France plaats, in het stadje van de Dom. Tijdens dit weekend, maar ook daarvoor, zijn er vele activiteiten die te maken hebben met Frankrijk en de Franse sfeer. Zo wordt Hoog Catherijne omgedoopt tot “Mont Catherine” voor een aantal weken.

529daca43c5e5415661e38c834d2d560

In de weken rondom de Grand Départ wordt Hoog Catherijne omgetoverd tot een Frans bergdorp met Parijse allure. Er zijn tal van kraampjes met allerlei Franse heerlijkheden en specialiteiten en er zijn ook Franse brocante kraampjes. Verder zijn er straatmuzikanten, diverse artiesten en tref je er een heuse karikatuur tekenaar aan, die treffend met zijn pen of penseel de bezoeker in Franse sferen op papier zet.

9b2b78735c0f04a602777f097c4f0639

Ik zou zeggen; hul jezelf in je Bretonse streepjestrui, doe je espadrilles aan, neem je Franse boodschappenmand mee en vertoef voor even in Franse sferen in Mont Catherine!

Meer informatie over Mont Catherine: www.montcatherine.nl

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s