MIF EXPO Parijs

Logo MIF

De MIF EXPO in Parijs, de meesten van jullie zal het niks zeggen. Mij ook niet, ware het niet dat deze expo iets te maken heeft met producten uit Frankrijk. MIF staat namelijk voor ‘Made In France’. Laat ik nou veel bloggen over producten die in Frankrijk gemaakt en geproduceerd worden, dus ik ging op onderzoek uit.

De beurs wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden in de maand november. Op deze beurs staan zo’n 400 exposanten, van kleine tot grote ondernemers, met hun product, dat ontwikkeld en gemaakt wordt in Frankrijk. Je moet dan denken aan eten, drinken, kleding, accesoires, cosmetica, horloges, sieraden, gezondheidsproducten, luxe goederen, speelgoed en allerlei producten voor huis en tuin.

Ook zijn er de nieuwste technologische snufjes te bewonderen, zoals drones en robots en is er voor kinderen een speelhoek met alleen maar speelgoed van Franse makelij, kunnen ze meedoen aan de uitverkiezing van het beste MIF spel. Ook is er een modeshow te zien van Franse ontwerpers en stylisten.

Een beurs die sinds 2012 zich bezig houdt met de promotie van bedrijven, die de uitdaging zijn aangegaan om in Frankrijk te produceren. Een aantal grote namen/merken die er staan zijn onder andere Laguiole en Revol. Verder zijn het over het algemeen voor ons Nederlanders onbekende namen. Maar voor mij als blogger over producten van Franse bodem wel weer een inspiratie bron. Zou dus eigenlijk een keertje moeten gaan kijken op de MIF EXPO in Parijs.

Mif parisOnder de deelnemerslijst trof ik deze fabrikant van onder andere schoensmeer aan, A. Mulard. Een heerlijk ouderwets product en een bedrijf met een rijke historie. Wie weet komt daar nog wel eens een blogartikel over. http://www.mulardparis.com

11401133_10152772631171567_8239537777908091370_nAan de kinderen wordt ook gedacht op de beurs. Zo staat er de stand met Smarty la rat. Vond hem zo leuk omdat hij een bretons truitje aan heeft. http://smartylerat.com/

Mocht je nou zeggen, goh dat wil ik toch eens zien, al die bedrijven die hun producten ontwikkelen en produceren in Frankrijk, en je bent toevallig in Parijs kijk dan op www.mifexpo.fr

Op deze site tref je veel producten aan die zoal op de beurs staan en dus 100% Made in France zijn. http://www.france-avenue.fr/

mif paris