Website Marche du pre

Al rondsnorrend op het web voor inspiratie voor mijn blog kom ik regelmatig leuke “Franse” dingen tegen. Sommige blijven hangen, andere klik ik snel weg. Omdat ik nogal visueel ben ingesteld, vanwege mijn vak als grafisch vormgever, blijven de sites, plaatjes en websites die ik er ‘lekker’ vind uitzien meestal hangen. Zo ook de website van Marche du Pre.

Een website met recepten, tweedehands en nieuwe (Franse) spulletjes en leuke verhalen en belevenissen van Maarten en Iris de ‘eigenaren’ van de website. Ze zeggen van zichzelf dat ze Marché du Pre zijn, dol op eten en op Frankrijk. In 2009 starten ze een kookboek online en breiden dat langzaam uit met uniek keukengerei, bestek en serviesgoed, wel of niet oud. Zo hebben ze een grote vintage collectie Le Creuset pannen en brocante serviesgoed. Maar ook nieuw spul bieden ze aan. Niet alles komt helaas uit La Douce France zo verkopen ze ook de Dansk Kobenstyle pannen van de Deense designer Jens Quistgaard. Ontwerpen uit de jaren ’50, maar nu weer helemaal hip.

le creuset

Maarten en Iris touren regelmatig met hun Renault bus naar Frankrijk om daar mooie ‘schatten’ te vinden en te kopen. Deze worden dan verkocht via de website/ shop, een winkel hebben ze niet. Ook staan er op de site overheerlijke recepten zoals eendenborst met druiven- portsaus. Overheerlijk lijkt mij dat en als het dan ook nog geserveerd wordt op een oud Frans bordje is de Franse sfeer helemaal compleet. Marché du Pre is een goed en prettig oogende site met een vleugje Franse sfeer, kijk op www.marchedupre.com en ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.

eendenborst-kerstrecept-serveren-1140x600

https://www.marchedupre.com/kookboek/eendenborst-met-druiven-portsaus

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s