Eten en drinken, Frankrijk, Franse bodem, Gebruiksartikel
Een reactie plaatsen

De officiële Tourwijn: Cono Sur

Aanstaande zondag 26 juli is de laatste tourdag van de Tour de France 2015. De wielrenners zullen dan op de Champs Elysées in Parijs hun laatste rit rijden. Drie weken eerder was de start, de Grand Départ in Utrecht. Ik was daar 2 dagen werkzaam als Tourmaker, een mooi woord voor vrijwilliger. Twee keer zag ik die dagen ook de reclamekaravaan langs rijden, die voor de renners uitrijdt. En dus zag ik twee keer een koddig geel autootje langs rijden met daarop een fles en de tekst: Official wine of Le Tour de France 2015. Dat gaf mij weer inspiratie voor een blogartikel.

IMG_6057

De directie van de Tour de France schenkt tijdens de Tour wijn en ze hebben gekozen voor een  Chileense wijn. Ze hebben de Franse wijnhuizen links laten liggen en voor de komende 3 jaar tekende de directie een contract met het Chileense wijnhuis Cono Sur. Hiermee is Cono Sur de officiële wijnpartner van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld: Le Tour de France.

IMG_5915

Tijdens de Grand Départ in Utrecht pakte Cono Sur groots uit, het was de unieke kans om de Nederlandse consument verder kennis te laten maken met deze heerlijke en toegankelijke Chileense wijnen die onder andere verkrijgbaar zijn bij de Mitra.

image003

De focus tijdens de Tour ligt op de wijnen van de Cono Sur Bicicleta (fiets) serie. De link naar het wielrennen is daarmee snel gemaakt. Het oogstteam van Cono Sur verplaatst zich in de wijngaarden per fiets, wel zo fijn voor de wijnstokken. Het vertegenwoordigt Cono Sur’s mentaliteit van innovatie, passie, toewijding en respect voor het milieu. Bovendien heeft de Bicicleta serie een fiets als symbool.

van Franse bodem

Deze wijn past dus helemaal bij de Tour en dus zal nog de aankomende 2 jaar een heerlijke witte of rode Bicicleta geschonken worden tijdens de Tour. Santé, a la votre, tot de volgende Tour!

Meer info over de wijn: www.conosur.com

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s