Le Creuset viert 90-jarig bestaan!

Frankrijk made in FranceLe Creuset viert feest, want dit jaar is het 90 jaar geleden dat de allereerste gietijzeren pan werd geproduceerd door Le Creuset. Ze vieren dit heugelijke feit door met een ‘limited edition’ versie van de cocotte te komen. Het is een replica van de allereerste braadpan die van de band rolde. Van deze replica zijn er 1925 geproduceerd, waarvan er 90 stuks beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt. Iets unieks dus, want wanneer jij zo’n pan in je bezit hebt, weet je dat er maar 89 anderen in Nederland ook in het bezit zijn van zo’n pan.

Le Creuset,90 Limited edition_Pagina_1

Elk exemplaar is uniek, want hij is genummerd, heeft een certificaat en er wordt een buisje met zand van de unieke mal meegeleverd. Elke pan die uit de Le Creuset fabriek komt, heeft een aparte mal van zand die handmatig wordt verwijderd, afgebraamd en geslepen.

90th_Angle kopie

Voor de ‘limited edition’ versie van de cocotte moet je wel aardig in de buidel tasten, want deze kost maar liefst 500 euro. Dan heb je een braadpan van gietijzer 3.3 l/22 cm. Voor de braadpan van aardewerk 0.6 l / 14 cm betaal je 34,90 euro.

Le Creuset 90 jaar
Naast het op de markt brengen van de ‘limited edition’ versie van de cocotte, is er een interactieve ‘verjaardagswebsite’ gelanceerd waarop fans uit de hele wereld foto’s, video’s en berichten van hun mooiste momenten met Le Creuset kunnen delen: www.leCreuset90.com Daar ga ik zeker wel een foto opzetten!

Wil je een klein kijkje in de ‘keuken’ van Le Creuset? Ga dan naar http://www.theguardian.com/world/gallery/2015/sep/07/le-creuset-celebrates-90-years-in-pictures daar staan foto’s van David Levene van The Guardian. Deze beelden geven een indruk hoe de ‘limited edition’ versie van de cocotte is gefabriceerd.

Van Franse bodem feliciteert Le Creuset met het 90-jarige bestaan! Bon anniversaire!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: