Boek van Franse bodem eindelijk op Hollandse grond

20151116_140139

Deze week is mijn boek ’57 iconen van Franse bodem’ aangekomen op Hollandse grond. Ik hoop hem zelf deze ochtend te mogen ontvangen. Erg leuk, spannend en ook wel nerveus kijk ik daar naar uit. Je eigen werk/boek in je handen hebben is toch iets anders dan dat je er naar zit te staren via een beeldscherm. Wat dit voorjaar begon als idee via het Magazine Leven in Frankrijk‘ is uitgegroeid tot een heus boek. Ik wil Daniëlle Wiersema van het Magazine ‘Leven in Frankrijk’ dan ook hartelijk bedanken dat ze mijn idee heeft opgepakt en mij in contact heeft gebracht met Aernoud Oosterholt van Edicola Publishers.

20151116_140155

Begin juni van dit jaar zat ik met Aernoud om de tafel om het idee voor een boek over ‘iconen’ uit Frankrijk door te spreken. Meestal spreek je over personen als het om ‘iconen’ gaat, maar wij wilde beide juist ‘Franse’ voorwerpen bestempelen als ‘iconen’. Vaak gewone voorwerpen die Frankrijk Frankrijk maken en die bekend staan als uniek, zoals de alpinopet en het Bretonse streepje.

bretons streepje, Frankrijk

Nou wilde het geval, dat ik al veel blogartikelen over dat soort voorwerpen had gepubliceerd op mijn blog van Franse bodem. Ik heb dus een keuze hieruit gemaakt, mijn keuze weliswaar. Er zijn natuurlijk nog veel meer ‘iconen’ van Franse bodem die niet in het boek voorkomen, het is dan ook een impressie. Wie weet komt er nog een deel 2 of 3!!!

solex, Frankrijk, van franse bodem

Het boek bevat allerlei leuke feiten en weetjes over 57 ‘iconen’ van Franse bodem, zoals de Solex, Mehari, Paris Match, de Bic pen, Marianne, Laduree, Michelin, Longchamp, Repetto ballerina, Sophie La Girafe en Anis de Flavigny. Het aantal ‘iconen’ is ook gekozen met een reden, die reden kan je lezen in mijn boek! Wil je dus iets meer weten over een aantal mooie ‘Franse’ iconen, dan moet je zeker mijn boek bestellen en vooral ook lezen. Het boek is uitermate geschikt als Sinterkerst en Nieuw cadeau, of als relatiegeschenk.

Je kunt het boek bestellen via www.edicola.nl of bol.com

Houd ook mijn Facebookpagina van Franse bodem in de gaten over het reilen en zeilen van mijn boek!

https://www.facebook.com/vanfransebodem/

 

Kan niet wachten tot ik het eerste exemplaar zelf in mijn handen kan houden!

5 reacties op “Boek van Franse bodem eindelijk op Hollandse grond”

  1. Netty Avatar
    Netty

    Super Mireille
    Ga m zeker bestellen, mijn vriendin is jarig.
    Laat m bezorgen bij haar 🙂
    Vanuit ” de Morvan” heel veel succes met de verkoop en op naar een volgend deel!
    Bonne chance🇫🇷

    Geliked door 1 persoon

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Dank je Netty, leuk dat je hem besteld voor je vriendin. En misschien komt er inderdaad een vervolg op dit boek! Groetjes Mireille

      Like

  2. Wecken met Le Parfait | Avatar

    […] mijn boek ’57 iconen’ van Franse bodem, staat het Franse merk Le Parfait beschreven als 1 van de marktleiders op het gebied van […]

    Geliked door 1 persoon

  3. Top 10 Franse sinterklaas- en kerstcadeaus! | Van Franse bodem Avatar

    […] geef ik mijn eigen boek weg met Sinterklaas en leg ik er een paar onder de boom. Een aantal ‘cadeaus’ van deze […]

    Like

  4. Kerstgroet van Franse bodem | Avatar

    […] jaar is een topjaar geweest voor het blog met natuurlijk als hoogtepunt de uitgave van mijn boek 57 ‘iconen’ van Franse bodem. Maar het is ook gelukt om het aantal unieke bezoekers van het blog ruim te verdubbelen. Als mij […]

    Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken