Katell treedt op in Café Miles Amersfoort

Katell, Frankrijk, chansons

Begin maart van dit jaar werd ik voor het eerst getroffen door haar zangstem, die van Katell Chevalier. Ik was namelijk aanwezig bij de opening van de “Franse” Wine Bar Bistro C’est Tout in Amersfoort. Ze stond nog wat in te zingen en te repeteren met haar begeleider op de piano. Beetje rauw, goed articulerend en uiteraard in het Frans. Haar zang deed mij een beetje denken aan Wende Snijders. Ik liep op haar af en het contact was meteen spontaan en enthousiast. Het gevolg was, dat ik haar niet veel later aan de telefoon had voor een interview. Natuurlijk schreef ik een blogartikel over Katell Chevalier, een singer-songwriter van Franse en Nederlandse afkomst.

Katell, Frankrijk, chansons

Ik ben haar blijven volgen totdat ze afgelopen maand November weer in Amersfoort was. Ze gaf een optreden in Café Miles op de Hof. Het was een druilerige zondagmiddag toen ik rond 4 uur ’s middags bij Café Miles naar binnen liep. Er zaten al aardig wat mensen in het café en het bleek een gemêleerd gezelschap, Frans en Nederlands door elkaar.

Katell, Frankrijk, chansons

Katell was aanwezig met haar band, bestaande uit 8 personen. Haar zang was prachtig, de belichting erg mooi en het publiek enthousiast. Ze zong een aantal nummer van haar laatste CD en af en toe gooide ze er een cover doorheen. De sfeer was zeer aangenaam en het publiek klapte en zong zelfs soms stukken mee. Ik vond het in ieder geval geweldig om haar weer te horen zingen. Katell is nog niet zo heel erg bekend in Nederland, maar ze heeft wel in 2010 het Concours de la Chanson van de Alliance Française gewonnen. Daarnaast is ze afgestudeerd aan het conservatorium.

Katell, Frankrijk, chansons

Tijdens het optreden in Café Miles zong Katell een aantal nummer van haar album ‘Coeur d’artichaut’. Vertaald is dat het artisjokkenhart. Dit is een Franse uitdrukking en verwijst naar een gevoelig persoon. De muziek van Katell is dat ook, gevoelig met een mix van pop en Franse folk.

Katell, chansons, Frankrijk

Ook bracht ze het nummer Vite, Vite ten gehore. In juli van dit jaar heeft ze dat uitgebracht als een lofzang aan de Tour de France die dit jaar zijn Grand Départ (start) beleefde in Nederland. Een zeer gevarieerd programma bracht ze en zeker de moeite waard om eens wat vaker te gaan beluisteren. Misschien dat ze ooit nog eens optreedt op een groot podium, wie weet. Katell is zeker de moeite waard om te blijven volgen.

Katell chansons Frankrijk

Kijk voor meer informatie over haar en waar ze allemaal nog optreedt op: www.katell.nl

www.katell.nl

De prachtige fotografie van dit optreden van Katell in Café Miles in Amersfoort is van Peter Putters, Amersfoort. www.denozem.com 

Peter, hartelijk bedankt voor het aanleveren van deze mooie beelden!

Katell, Frankrijk, chansons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s