Onder de wol met Arpin

Koud hoef je het niet te hebben deze winter. Het Franse wolmerk Arpin heeft namelijk van alles in huis om de kou ‘buiten’ te houden. Met onder andere plaids, kleden, truien en jacks beschermt Arpin je tegen de kou. Tegenwoordig kan je vanuit je luie stoel via je PC de warme spullen bestellen, hoef je helemaal de kou niet meer in.

Het wolbedrijf in Arpin, Savoie is uitgegroeid tot een bedrijf met wereldfaam. Het begon allemaal in 1817, Alexis en Jean – Baptiste Arpin besluiten om hun atelier in Séez Saint-Bernard te openen. Zij lieten hun weefmachines werken via het schoepenrad, iets wat toen ‘modern’ was en wat voor Alexis en Jean – Baptiste Arpin een enorme vooruitgang betekende. Lange tijd verandert er niet veel tot eind 19e eeuw. De industriële revolutie komt op en ook bij Arpin verdwijnt het schoepenrad.

Er komen ‘machinale’ wolmachines, waarmee de wollen plaids en kleden geproduceerd worden. Wat  altijd hetzelfde gebleven is, is waar de schapen grazen. Deze schapen grazen namelijk in 4 verschillende valleien in de omgeving van Arpin: Tarentaise, Beaufortain, Maurienne en Val d’Aosta vallei. Het hele verwerkingsproces van wol naar product gebeurt nog steeds op ambachtelijke wijze en kan je met eigen ogen gaan zien, want je kan een bezoek brengen aan de wolfabriek van Arpin. 

De producten van Arpin zijn niet alleen online te verkrijgen, maar er zijn ook een aantal Arpin-winkels, onder andere in Lyon en Chamonix. Verder kan je op vele andere plekken in Frankrijk de producten van Arpin verkrijgen. Arpin verzorgt ook de styling van bijvoorbeeld hotels zoals Au Coin du Feu in Megève.

Meer weten over het Franse wolmerk Arpin of wil je graag de fabriek bezoeken? http://arpin1817.com

 


 


			

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s