Le Clair Amsterdam

van Franse bodemAfgelopen weekend was ik in Amsterdam om kerstinkopen te doen. En omdat begin deze maand Le Clair Amsterdam geopend was, toog ik dus ook even langs de IJpassage in het Centraal Station van deze zeer drukke stad. Buiten was het een gekkenhuis, in de IJpassage kon je letterlijk een kanon afschieten.

van Franse bodemDe passage is zeer chic van opzet, er zijn veel mooie merken, maar doet toch wat kil aan.               Ik kwam speciaal voor Le Clair, een gelegenheid waar je zowel zoete als hartige eclairs kan kopen en ook nuttigen. Het aanbod viel wat tegen, er lagen in de vitrine 3 hartige en ongeveer 7 zoete, zeer mooi uitziende, langwerpige eclairs.

van Franse bodemDe entourage vond ik ook niet echt sfeervol. Waar de marketinggoeroes het tegenwoordig hebben over beleving, sfeer en uitstraling, miste ik dat hier totaal. De ‘bar’ waar de eclairs  uitgestald liggen en waar je ze dus ook moet bestellen/afrekenen staat los van de plek waar ze gemaakt worden en waar je ze eventueel samen met een kopje koffie zou kunnen nuttigen. Toen ik er was, zat er niemand en ik vond het niet uitnodigend genoeg om er te gaan zitten.

Le Clair AmsterdamIk kocht een zoete eclair met een topping van chocolade, versierd met stukjes chocolade en bladgoud. De vulling van de eclair was chocoladepraliné. De eclair ging in een iets te groot doosje. Ze gaan er zeker vanuit dat je er meteen een aantal koopt. Dan mag je aardig in de buidel tasten, want de eclairs hebben een gemiddelde prijs van ongeveer 4 euro per stuk.

Le Clair AmsterdamThuis gekomen was het tijd om de niet al te grote eclair te verorberen. Ik moet zeggen hij was voortreffelijk, zacht, zoet en zeer smaakvol. Maar of het nou voor herhaling vatbaar is? Op 28 december a.s. hopen ze ook een filiaal op Centraal Station Utrecht te openen.

IMG_4891Ik hoop dat ze daar de entourage wat gezelliger maken, iets meer van Franse bodem, wat meer sfeer en beleving. Wanneer ze dat voor elkaar krijgen kan het een toplocatie en hotspot worden, zodat voordat je de trein ingaat, je heel even het gevoel hebt gehad dat je in Frankrijk geweest bent.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s