Volez, Voguez, Voyagez Louis Vuitton

volez voguez voyagez louis vuittonSinds 4 december 2015 is er in het Grand Palais in Parijs een prachtige tentoonstelling over Louis Vuitton te zien. Louis Vuitton kennen we van de luxe koffers en tassen met het bekende monogram. Een prachtig mooi ‘product’ uit Frankrijk en ook zeker een ‘icoon’. Voor van Franse bodem een mooie aanleiding voor een blogartikel.

Het is 1837 als Louis Vuitton vanuit de Jura op 16-jarige leeftijd in Parijs arriveert. Hij gaat werken in het atelier van Monsieur Maréchal. Daar leert hij het vak van koffers maken. Maar liefst 17 jaar werkt hij in dit atelier, voordat Louis zelf een atelier begint aan de Rue Neuve des Capucines in de buurt van Place Vendome. De stevige en mooie koffers slaan aan en worden een succes. Het gaat zo goed, dat hij in 1859 een atelier opent in Asnières. Hij begint met zo’n 20 werknemers, 40 jaar later zijn dat er al 100 en vlak voor de Eerste Wereldoorlog van de vorige eeuw, werken er al 225 mensen in zijn atelier.

volez, voguez, voyagez Louis vuittonDe echte grote doorbraak komt in 1886 als Vuitton een sluitingssysteem ontwikkeld voor de koffers. Een sluitsysteem met 1 slot en 2 gespen. Vanaf die tijd konden er ook ‘waardevolle’ spullen vervoerd worden in de koffers, zoals sieraden en zilverwerk. Door deze uitvinding kreeg Vuitton allerlei aanvragen van klanten om koffers te vervaardigen voor de meeste aparte spullen.In 1926 wordt er voor Maharadja de Baroda een speciale koffer vervaardigd om thee in te vervoeren voor tijdens de jacht.

Deze koffer en nog vele anderen mooie creaties van het huis Louis Vuitton zijn te zien tijdens de tentoonstelling in het Grand Palais.

Tot 21 februari 2016 kan je de tentoonstelling Volez, Voguez, Voyagez Louis Vuitton nog gratis gaan bekijken in het grand Palais in Parijs. Meer info op: http://www.grandpalais.fr/fr/article/volez-voguez-voyagez-louis-vuitton

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s