Eau de toilette en Villa 28 La Pausa van Coco Chanel

la pausa chanel

In 2007 lanceerde het grote modehuis Chanel de Eau de Toilette ’28 La Pausa’. Een eau de toilette die behoort tot de serie ‘Les Exclusifs de Chanel’ van het huis Chanel. De geur is gebaseerd op de bloem de iris. De naam van de eau de toilette is afkomstig van het zomerhuis dat Gabrielle ‘Coco’ Chanel van 1928 tot 1954 in haar bezit had. Het imposante vakantieverblijf van de legendarische icoon Coco Chanel bevindt zich aan de Franse Riviera en wel in Roquebrune-Cap-Martin.

villalapausa01

Het leuke is het feit dat het modehuis Chanel de villa sinds oktober 2015 weer in haar bezit heeft. Het modehuis heeft dus het zomerverblijf van haar grondlegger teruggekocht. Op dit moment wordt het grondig verbouwd. Ik verwacht dat daar binnenkort de nieuwste collectie van het modehuis Chanel gepresenteerd gaat worden. Hoe uniek zou dat wel niet zijn?

ccrosehall6

In Januari 1930 was het zomerverblijf klaar nadat Coco Chanel in 1928 een stuk grond had gekocht in het dorpje Roquebrune-Cap-Martin. Het nogal dure vakantiehuisje kijkt uit over de zee en bevat 7 badkamers. Het verblijf was een mooie plek voor Coco om zich even terug te trekken uit de hectiek, samen met haar minaar the Duke of Westminster. Vele beroemdheden zoals Salvador Dali en schrijver Jean Cocteau, kwamen langs voor een gezellige avond of zelfs dagen, want bij de villa stonden maar liefst 2 wat kleiner villa’s voor gasten.

28lapausa

Veel elementen in het huis verwijzen naar iets uit het verleden van Coco Chanel. Zo zijn de badkamers geïnspireerd op het weeshuis ‘Aubazine’ waar Coco haar jeugd doorbracht en zijn er clusters van 5 ramen her en der in de villa verwerkt die refereren naar de beroemde parfum Chanel nr. 5.

villa La Pausa

Na de dood van the Duke of Westminster in 1954 verkocht Coco Chanel de villa La Pausa aan een Amerikaanse schrijver. Geheel gemeubileerd nam hij het van haar over. De schrijver ontving in de villa ook vele beroemdheden zoals Greta Garbo, Jackie Onassis en zelfs Winston Churchill.

chanel, villa La Pausa, Frankrijk

Nu is de villa dus weer in het bezit van het Franse modehuis Chanel en is het een soort eerbetoon aan de grondlegster van dit huis. Het huis gaat een nieuw tijdperk in en zal z’n grandeur van vroeger weer terugkrijgen. De geest van Coco Chanel zal er ronddwalen wanneer daar eventueel modeshows gegeven worden of het opengesteld wordt voor publiek.

2 reacties

  1. […] Van 26 september t/m 3 oktober 2017 kan je o.a. genieten van documentaires over grote modehuizen en duik je in de geschiedenis van het iconische parfum Chanel n°5. Daarnaast is er een mooie documentaire over drie Parijse ambachtslieden die in de mode-industrie werken en ontmoet je het stijlicoon Inès de La Fressange, de voormalig muze van Chanel. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s