Eten en drinken, Frankrijk, Franse bodem, Hotspot
Reacties 4

Frans vakantiehuis Julia Child wordt culinair centrum

provence Van franse bodem
provence Van franse bodem

Het Franse huis van de Amerikaanse Julia Child in de Provence wordt een centrum voor fijnproevers met daarbij excursies in yoga. De nieuwe eigenaresse wil haar cursisten vooral het koken thuis, voor zowel gasten als het gezin, laten herontdekken. Koken en eten thuis moet weer een beleving worden.

Het huis in de Provence is in 1963 gebouwd door Julia Child en haar man Paul. Ze noemde het ‘La Pitchoune’ (‘de kleine’) en werd in 1993 verkocht. Omdat Paul na de oorlog als diplomaat in Frankrijk gestationeerd werd, kwam Julia Child in aanraking met Frankrijk en de Franse keuken. Ze volgde een opleiding in Parijs aan de kookschool “Le Cordon Bleu” en schreef het kookboek ‘Mastering the Art of French Cooking’. Met dit kookboek bracht ze de Franse keuken naar Amerika. Haar echte grote doorbraak kwam toen ze het kookprogramma ‘The French Chef’ ging presenteren op de Amerikaanse televisie. Julia Child overleed in 2004, 5 jaar later kwam de biografische film ‘Julie&Julia’ over haar uit.

Provence, van franse bodem

De keuken in La Pitchoune

 PHOTO PROVIDED, COURTESY OF SOTHERBY’S INTERNATIONAL REALTY

Het centrum hoopt in mei van dit jaar open te gaan, de eerste kooklessen zullen pas in 2017 plaatsvinden. De focus zal dan liggen op het koken van Franse maaltijden op de manier van Julia Child.

Meer info over de kooklessen en het huis op: www.lapeetch.com

 

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

4 reacties

  1. Wat geweldig om Julia Child hier terug te zien: zowel het kookboek en de film zijn zo enorm leuk! Dat ze een huis in de Provence had, is nieuw voor me!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat wist ik ook niet maar met een beetje research kwam ik er achter. Heel veel dingen en onderwerpen op mijn blog zijn in ieder geval nieuw voor mij. Dat deel ik graag met mijn volgers en lezers. Groetjes Mireille

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s