Peper en zout van ‘goud’ en zwarte knoflook van Franse bodem

van franse bodemTwee zeer bijzondere en exclusieve producten van Franse bodem. Peper en zout met een ‘goud’ laagje en zwarte knoflook. Gespot en geproefd bij de Franse winkel Voilà in Scheveningen. Bijzondere producten voor mij en ik denk zelfs ook voor de Fransen.

knoflook, van Franse bodem

Zwarte knoflook

Op een tafeltje in de winkel Voila staat een klein broodmandje. Daarin zie ik knoflook liggen en wel zwarte knoflook. Het is knoflook uit Billom, de knoflook hoofdstad van de Auvergne. De zwarte knoflook wordt sinds 2015 op ambachtelijke wijze geproduceerd door Mr. Laurent Girard met biologische knoflook uit de regio. Laurent Girard is op dit moment de enige producent van dit bijzondere product.

knoflook, van Franse bodem

Deze super-knoflook helpt de bloedsomloop te verbeteren, hoge bloeddruk te verlagen en voorkomt hoofdpijn. Net als de witte variant helpt deze zwarte, bij regelmatige consumptie, het voorkomen van verkoudheid en griep. De smaak lijkt op gedroogd fruit, beetje dropachtig, rokerig en zoet. Het is wat taai en blijft wat aan je tanden plakken. Wat het totaal niet heeft is de sterke knoflookgeur. Apart is het wel, al vind ik het niet apart en lekker genoeg om er een zakje van mee te nemen.

Voor meer informatie over deze zwarte knoflook: www.ailnoirdebillom.fr De website kan wel een restyling gebruiken.

knoflook, van Franse bodem

Peper en zout van ‘goud’

Wanneer ik na mijn bezoek aan de winkel Voila weer weg wil gaan, krijg ik een zoutmolen met inhoud aangeboden. In de molen zit ‘goud’ zout. Het ziet er erg spannend uit en vraag om wat informatie.

Naast het zout bestaat er ook peper van ‘goud’. Het wordt geproduceerd door de Groupe Savor  Creations in Six-Fours- Les- Plages. Het zout en de peper behoren bij de collectie Très Or. De gouden peper & zout is trouwens van Savor & Sens, de collectie heet “Très oR”. In deze collectie zijn nog meer producten die ‘behangen’ zijn met goud.

Schermafbeelding 2016-02-12 om 17.44.57.png

Zo is er ook goudkleurige mosterd met truffel. Dat is wel een heel bijzonder en ‘duur’ potje. Het leuke van dit zout en peper is dat als je het maalt over je gerecht, je gerecht een glinstering krijgt door dat zout en peper. Het laat je gerecht stralen en schitteren in het fonkelende kaarslicht. Leuk voor als je iets te vieren hebt.

Meer weten over dit ‘gouden’ zout en peper: www.savorcreations.com

Alle twee de producten zijn exclusief te verkrijgen bij Voilà Scheveningen: www.voila.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s