WINACTIE!!! Boek ‘Het leven van Vernon’ van de Franse schrijfster Virginie Despentes

het leven van vernon

Op 18 maart 2016 verschijnt Het leven van Vernon bij Uitgeverij de Geus, het nieuwe boek van Virginie Despentes. Deze roman geeft een messcherp beeld van de huidige Franse – en in feit Westerse – maatschappij. De hoofdpersoon, Vernon Subutex, is een ex-platenwinkeleigenaar in Parijs en verlangt terug naar zijn rock ’n roll bestaan. Het verhaal is zeer eigentijds vanwege de vele verwijzingen naar social media en popcultuur. Despentes toont een wereld die wordt beheerst door winstbejag, machtswellust, haat, egoïsme en lafheid. Dit boek speelt zich af in Parijs, en geeft een messcherp beeld van de Franse maatschappij.

het leven van vernon

Over ‘Het leven van Vernon’

Vroeger was het leven van Vernon pure rock-‘n-roll. Hij had een eigen platenzaak, haalde zijn gerief bij een oneindige stroom vrouwelijke klanten en winkelmeisjes, en maakte met zijn vrienden de Parijse nachten onveilig. Maar van de wereld van toen is weinig over. De muziekindustrie is ingestort, de zaak opgedoekt, de vrienden getrouwd en de stad uit getrokken. Alleen met Alex Bleach, de rockster die hij van vroeger kent, heeft nog weleens goede avonden, vol coke en nostalgie. Wanneer Alex sterft aan een overdosis en Vernon zijn flat kwijtraakt, neemt zijn leven een bizarre wending. Terwijl hij al zwervend probeert zich staande te houden in de kille maatschappij van nu, heeft hij zonder het te weten een schat in handen: een videoband met het testament van zijn overleden beroemde vriend. En daar zijn erg veel mensen naar op zoek…

van Franse bodem

Over Virginie Despentes

Virginie Despentes (Frankrijk, 1969) is auteur en filmmaker (Baise-moi) en woont in Parijs. Ze heeft een uitgesproken visie op het feminisme en de positie van de vrouw in onze maatschappij. Met haar werk heeft ze een groot publiek weten te bereiken. Despentes won in 2010 de Prix Renaudot voor Apocalyps Baby . Vernon Subutex I werd onder meer onderscheiden met de Prix Anaïs Nin.

Virginie Despentes zelf is een interessante auteur, met haar verleden als pornoster, haar brutale en destructieve stijl, en haar rock ‘n roll-imago. Ze heeft een zeer uitgesproken visie. In Het leven van Vernon stelt Despentes zichzelf belangrijke vragen: wat is er in de tijd van Facebook van vriendschap geworden? Waar is de solidariteit, de menselijkheid, de rechtvaardigheid? En wat is de rol en de plaats van de vrouw in dit geheel?

Van Franse bodem mag van Uitgeverij De Geus 3 exemplaren van het boek ‘Het leven van Vernon’ van de Franse schrijfster Virginie Despentes weggeven!!!

Om kans te maken op 1 van de 3 te winnen exemplaren stuur je een mail met je naam en adres naar: q.brouwer@degeus.nl

Bonne Chance!

4 reacties op “WINACTIE!!! Boek ‘Het leven van Vernon’ van de Franse schrijfster Virginie Despentes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: