A Bigger Splash, de remake van La Piscine

La piscine

A Bigger Splash is de titel van een nieuwe Frans- Italiaanse film die op 7 april in de Nederlandse bioscopen uit komt. De film is een ‘remake’ van de beroemde Franse film La Piscine. Een film uit 1969 met in de hoofdrollen Alain Delon en Romy Schneider. Wie deze beroemde film kent,  weet hoe het afloopt.

la piscine

De film A Bigger Splash gaat over de filmmaker Paul die samen met zijn vriendin Marianne, een muzikante, een heerlijke vakantie viert op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria. De vakantie wordt ‘verstoord’ doordat de ex van Marianne langskomt samen met zijn dochter. Er ontstaat een broeierige sfeer van passie, liefde en jaloezie met alle gevolgen van dien. Spannend dus! Ben zeer benieuwd of het het ‘orgineel’,  de klassieker La Piscine overtreft. Die film is een psychologische thriller met fantastische acteurs en is in de loop der tijd een icoon geworden.We wachten af.

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s