Altijd een Parisienne, waar je ook bent.

Als een soort vervolg op het blogartikel van afgelopen woensdag: Dragen van een broek voor Parisiennes, nu een artikel over het boek ‘Altijd een Parisienne, waar je ook bent’. Heel toevallig stond er afgelopen vrijdag in de VROUW-bijlage van de Telegraaf een artikel over dit boek. Marjolein Hurkmans, die teksten schrijft voor deze bijlage schreef er een artikel over.

Frankrijk

Marjolein ging op stap richting Parijs en ontmoette daar 1 van de schrijfsters van het boek ‘Altijd een Parisienne, waar je ook bent’, Sophie Mas. Samen met Anne Berest, Audrey Diwan en Caroline de Maigret schreef ze het boek. Het boek is ontstaan, omdat ze alle vier regelmatig de vraag kregen: hoe word ik een Parisienne? De behoefte bleek enorm om die vraag te beantwoorden, want het boek is een hit en in Azië zelfs een bestseller. Het staat vol met tips en prachtige foto’s van slanke Parisiennes volgens Marjolein.

Ik krijg van dit artikel een beetje een déjà vu. Een van de grootste topmodellen van Frankrijk schreef ook al een een boek over hoe je Parisienne kunt worden, namelijk Ines de la Fressange. Zij kwam jaren geleden met het boek ‘La Parisienne’ op te proppen. Blijkbaar is het een dingetje, er zo uit willen zien als een Parisienne en vooral hoe je dat bereikt.

Frankrijk

In het boek ‘Altijd een Parisienne, waar je ook bent‘, staan prachtige beelden van de stad Parijs, staan heerlijke recepten en ook hoe je je Parijse appartement in moet richten. Ook een heel hoofdstuk over wat je verplicht in je kast moet hebben hangen en wat voor boeken je moet lezen. Het komt er uiteindelijk allemaal op neer, dat het er dient uit te zien alsof het geen enkele moeite heeft gekost.

Verder dien je op de juiste maat hoge haken te lopen, is echt echt en zeker niet nep en draag je niet te veel make-up. Allemaal zaken die jou tot de ultieme Parisienne maken. Ik zou er een beetje moe van worden, blijf en ben lekker jezelf, dat komt veel natuurlijker over dan al die trucjes tot je nemen uit dit soort boeken. Volgens mij ben je pas dan een echte Parisienne!

Bobo-Parisienne1-e1395306034308

2 reacties

  1. Dit boek wordt ook besproken in het Volkskrant Magazine door de vertaalster van het boek Maartje Laterveer. Volgens haar staat er in het boek niet hoe je een Parisienne wordt maar waarom je er een wil worden of bent.
    Een heel leuk artikel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s