Fête de la Musique Amersfoort 24 en 25 juni 2016

Al meer dan een jaar ben ik samen met nog een aantal andere vrijwilligers hard bezig met het organiseren van een nieuw festival in Amersfoort namelijk Fête de la Musique. Amersfoort krijgt als pilot dus een nieuw festival. Van vrijdagavond  24 juni tot en met zaterdagavond 25 juni kan iedereen komen genieten van een mooie Franse sfeer in de binnenstad van Amersfoort. Het internationale fenomeen dat is overgewaaid uit Frankrijk. Een feest van muziek, voor en door de mensen zelf.

poster FDLM def

Het festival Fête de la Musique zal op meerdere pleinen in de binnenstad van Amersfoort te zien en te horen zijn. Iedereen die een instrument speelt kan en mag zich inschrijven en zo een plekje op één van de podia bemachtigen. Een prachtige kans voor iedere muzikant in Amersfoort of daarbuiten.

Katell, Frankrijk, chansons

Op het Lieve Vrouwekerkhof (tevens het hoofdplein) zal vanaf 10:00 uur  tot 18:00 uur een Franse markt worden georganiseerd waar al dan niet Frans georiënteerde bedrijven hun waar of informatie kunnen uitstallen. Tevens zullen er cartoonisten en andere kunstenaars te vinden zijn om zo het Lieve Vrouwenkerkhof om te toveren tot het “Montmartre van Amersfoort”.

van franse bodem

Op zaterdagavond zal er een spectaculaire afsluitingsavond plaatsvinden met een op Frankrijk geënte artiest. We houden deze artiest voor nu nog even geheim maar hij zal binnenkort op de website van Fete de la Musique bekend gemaakt worden.

Frankrijk, olijfolie, l'esprit provencal

 

Met dit festival hoopt Stichting ArteGanza  –  Connecting Cultures, de organisator van dit festival, Amersfoort te verrijken met een nieuw evenement. Nu nog hopen op heel mooi weer, strakke blauwe lucht, gezellig toeschouwers, volle terrassen en blijde bezoekers. Wat willen we dan nog meer.

poster FDLM def

Tot ziens op 24 en 25 juni in Amersfoort tijdens het Fête de la Musique

We zijn altijd op zoek naar muzikanten, kraamhuurders, artiesten, kunstenaars en cartoonisten. Vind je het leuk om in een Franse sfeer een fantastische dag mee te maken geef je dan op via: http://fdlm033.nl/montmartre-in-amersfoort/

Voor meer informatie:

www.fdlm033.nl   FaceBook    Info@arteganza.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s