Sur la repetition: Savon de Marseille

Franse bodem 155X200 def.2
Een krantenartikel inspireerde mij om het blogartikel over Savon de Marseille te ‘herbloggen’. Het mooie van veel van mijn blogartikelen en de iconen die ik daar in beschrijf is dat ze tijdloos zijn en steeds weer ‘op herhaling’ kunnen. Vandaag dus een herblog over Savon de Marseille. Toen ik dat blogartikel schreef combineerde ik mijn iconen nog met een recept. Op zich ook een leuk idee/ concept maar het was lastig om steeds weer het juiste recept of gerecht bij een icoon te zoeken. Daarnaast wordt er al zo veel geschreven en geblogt over recepten dat ik dat uiteindelijk achterwegen heb gelaten. Het icoon Savon de Marseille heeft ook een plek gekregen in mijn boek 57 ‘iconen’ van Franse bodem.

Franse bodem 155X200 def.

Het is een mooi icoon van Franse bodem met name in Zuid-Frankrijk. Naast de olijven, lavendel, nougat en knoflook is het een veel gezien product op de plaatselijke markten in het Zuiden van La Douce France. Wanneer je weer huiswaarts keert van bijvoorbeeld 3 weken Provence weet ik bijna zeker dat er een stuk Savon de Marseille in de tas zit. Wil je alvast voor dat je afreist deze zomer naar het zuiden wat informatie over de Savon de Marseille, lees dan het artikel en de link hieronder.

van Franse bodem

 

blogartikel Savon de Marseille et Bouillabaisse

 

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s